Setari Cookie-uri

Ingrijirea unghiilor

Unghiile sunt formatiuni anexe ale pielii, care, pe langa rolul lor practic, au si un important rol estetic. Se considera chiar ca ele dau masura sanatatii, motiv pentru care modificarile ce apar la nivelul unghiilor pot constitui un semnal de alarma, indicand un nivel scazut al calciului sau proasta functionare a glandelor hipofiza si tiroida.

Daca prezentati astfel de simptome, trebuie neaparat sa consultati medicul dermatolog. Tratamentul este indelungat si extrem de neplacut si destul de costisitor. Insa absolut necesar, deoarece de la o singura unghie ea se va extinde treptat la toate unghiile.

Daca nu urmati intocmai indicatiile medicului, exista riscul crescut al reaparitiei micozei. In general se recomanda o crema cu actiune chimica, ce trebuie aplicata in fiecare seara pentru a dizolva unghia. Se aplica aceasta crema pe suprafata unghiei, apoi aceasta trebuie sa fie infasurata in plastic (bucatele mici), care sunt mentinute astfel pana a doua zi. Unghiile tratate sunt distruse in aproximativ trei saptamani. Pentru a ajuta procesul, unii medici recomanda racairea unghiei chiar cu un ciob oarecare. Acest proces va fi insotit si de un tratament medicamentos antimicotic. Cu cat tratamentul este inceput mai devreme, cu atat mai bine. Este posibil chiar sa evitati acest proces, destul de traumatizant, printr-un tratament mult mai simplu.

Un articol de Lucia Ionescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.