Setari Cookie-uri

Haine masculine la femei

Daca ne-am intoarce un pic in istorie, mai exact in secolul 19, am observa ca femeile din acele vremuri purtau doar rochii ample, talia le era stransa in corsete foarte rigide, iar palariile nu lipseau din garderoba unei doamne respectabile. Toate aceste piese vestimentare, superbe pentru acele vremuri, ar reprezenta o corvoada pentru femeile din ziua de azi. Adevarul este ca, odata cu emanciparea femeii, s-a schimbat radical si stilul acestora de a se imbraca.

haine Ochelarii aviator au fost inventati in anul 1930 de Ray-Ban pentru pilotii americani. Actorii de la Hollywood devin repede fanii acestui model si apar in nenumarate filme purtandu-i: Tom Cruise in “Top Gun”, James Dean in “Rebel without a cause”, Don Johnson in “Miami Vice”, etc.

Andreea Raicu, Mihaela Radulescu, Lindsay Lohan, Sienna Miller sau Kate Moss sunt fane declarate ale ochelarilor aviator.

haine Kilt-ul face parte din costumul traditional al barbatilor scotieni. In prezent, el este purtat la ceremoniii importante sau la nunti.

Femeile s-au indragostit de aceasta fusta, pe care au “adoptat-o” rapid. Cele mai multe kilt-uri sunt din stofa, ceea ce le face perfecte pentru zilele racoroase de toamna.

Cea mai practica piesa vestimentara, pantalonii, a devenit accesibila femeilor la inceputul secolului 20, in timpul Primului Razboi Mondial. Actritele Marlene Dietrich si Katherine Hepburn purtau adesea pantaloni, devenind un exemplu pentru femeile care le admirau. In 1960, este lansata oficial prima colectie de pantaloni pentru femei, iar in urmatorii ani sunt lansate deux-pieces-urile cu pantaloni si jeansii.

Inchideti ochii pentru un moment si incercati sa va imaginati daca ati putea rezista o zi intreaga imbracata cu un corset, a carui singura menire este sa va stranga talia pentru a parea mai subtire. Sau cum ar fi viata voastra fara pantaloni, asa cum era in trecut cand erau destinati exclusiv uzului masculin.

Un articol de Roxana Pitic

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.