Setari Cookie-uri

Tendinte in vestimentatie

Pusa in fata unei recesiuni fara precedent, moda incearca sa supravietuiasca apeland la solutiile sigure. Majoritatea designerilor au preferat sa dezvolte o parte din temele majore ale sezonului de primavara-vara, intr-o noua cheie creativa.

Abracadabra - continuare
Ca si la “The new 80’s”, umerii joaca un rol important. Ei sunt fie ascutiti si ridicati amenintator sau acoperiti cu blana la Gianfranco Ferre si Givenchy, fie brodati cu metale si cristale, ca niste epoleti XXL, in cazul lui Lagerfeld. Amestecul de texturi genereaza o senzatie tactila nefireasca: metal aplicat pe tweed la Jo No Fui, tricotaje cu ochiuri largi purtate peste plasa la Jean Paul Gaultier, siruri de margele transformate in rochii, suprapuse la randul lor peste fuste din voal la Emporio Armani.
Nefirescul este intarit si de negrul in care au fost pictate toate tinutele. Un negru tenebros, amenintator, un negru mat care nu reflecta lumina.
Incaltamintea pare gandita in atelierul unui geniu nebun: cizme de pescar (Prada) sau cu un volum exagerat (Rick Owens), sau ghete fara toc (Nina Ricci).
Muzica de atmosfera: Messer Chups “Hexe Chips”
Colectii reprezentative: Maison Martin Margiela, Nina Ricci, Rick Owens, Junya Watanabe., Alexander McQueen.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.