Setari Cookie-uri

Tendinte in vestimentatie

Pusa in fata unei recesiuni fara precedent, moda incearca sa supravietuiasca apeland la solutiile sigure. Majoritatea designerilor au preferat sa dezvolte o parte din temele majore ale sezonului de primavara-vara, intr-o noua cheie creativa.

Cea de-a treia tema: Abracadabra
Orice perioada dificila va imbogati atat speculantii cat si pe cei care se ocupa de stiintele oculte. Sondam necunoscutul cu ajutorul cartilor de tarot sau ne “rezolvam” problemele apeland la vrajitoare sau divinitate. Cautam solutii si raspunsuri in eter, incercam sa descifram simboluri pentru a putea cunoaste ceea ce ne rezerva viitorul.
Dramatica si extrem de puternica, tema Abracadabra propune personaje supranaturale, creaturi misterioase si periculoase. Volumele exagerate, realizate cu ajutorul matlaseurilor (la Junya Watanabe), hainele care se transforma in ceva cu totul neasteptat (o jacheta este trasa pe cap pe post de gluga la Martin Margiela, o maneca alba pare ca pluteste in mod magic, a la Houdini, pe o tinuta all black), siluetele cu alura de extraterestri (la Nina Ricci, asa cum le-a gandit cu mult timp inainte Thierry Mugler), demonstreaza ca moda se indreapta intr-o directie surprinzatoare, aproape suprarealista. McQueen pluseaza si propune o colectie experiment, teatrala, in care se amuza pe seama “lucrurilor sfinte” ale modei-new look-ului lui Dior sau a taioarelor Chanel. Aceasta lipsa de sfiala in a distruge mituri rimeaza perfect cu personalitatea personajului acestei teme.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.