Setari Cookie-uri

Totul despre bijuterii

Diamonds are a girls best friend spunea un cantec interpretat de Marilyn Monroe si care a ramas in memoria tuturor ca avand versurile ce exprima cel mai bine slabiciunea femeilor pentru bijuterii. In general, bijuteriile se ofera la ocazii speciale si din cauza aceasta ele capata, pe langa valoarea data de materiale, manopera, serie, vechime si casa de creatie si o inestimabila valoare sentimentala, care de multe ori o depaseste pe cea materiala si reprezinta principalul imbold de a fi purtate.

Simbolic sau pentru un plus de inedit, inele se pot purta foarte bine pe lant. De asemenea, poti da stralucire parului tau prin prinderea unor inele la baza scalpului.

Coliere:

Inca de pe vremea Renasterii, femeile isi impodobeau parul cu un colier pe post de tiara. Colierele insa pot fi si cordoane deosebite, cat timp sunt suficient de lungi.

Poti forma totodata un colier chic prin prinderea unor bratari cu amulete.

Cerceii:

Daca esti inalta si ai un gat delicat ca de lebada, poti alege cu incredere cercei lungi, insa pentru mignone se recomanda cerceii micuti si delicati ce nu par a fi greutati ce atarna de urechiile purtatoarei.

Bratarile:

Se poarta numai la mana dreapta iar alegerea lor are la baza asezarea pietrei. Cele care prezinta o piatra incrustata in centru pot fi lasate sa atarne, insa cele ce au in compozitie mai multe pietre situate in interiorul bratarii se recomanda a fi fixe.

Seturile:

In cazul unor seturi de tipul: cercei + inel + colier + bratara este indicata purtarea simultana a inelului cu colierul si a bratarii cu cerceii.

Bijuterii masive:

Ai mare grija la dimensiunile pietrei, deoarece cu cat este piatra mai mare, cu atat exista riscul ca bijuteria sa para falsa. Incearca sa-ti cumperi bijuterii dintr-un metal pretios si astfel piatra va parea veritabila.

Combina o piesa opulenta (spre exemplu un colier) cu bijuterii delicate pentru o aparitie cu stil. De asemenea, mare atentie la tinuta odata aleasa la o bijuterie masiva! Alege a purta o singura culoare, fiindca o combinatie intre bijuterii opulente si imprimeuri complicate nu este una tocmai fericita, oferind un look strident.

Nu opta numai pentru bijuterii noi. Piesele vintage sunt la mare cautare si ofera un look distins si unic.
Indrazneste a purta si culori vii cand vine vorba de pietre. Acestea adauga un plus de chic tinutei.

Bijuterii de seara:

Alege-ti bijuteriile in functie de culoarea rochiei. Daca aceasta are o culoare calda, mergi la sigur cu aurul. Pentru tonuri reci, alege bijuteriile de culoare alba.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.