Setari Cookie-uri

Couture si internet

Care este legatura dintre haute couture si internet? Un critic de moda obisnuit cu prezentarile sofisticate si exclusiviste ar spune: niciuna! Insa adevarul este ca din ce in ce mai multi designeri renunta la podiumurile din orase ale modei precum Paris, New York, Londra sau Milano si aleg sa-si prezinte cele mai noi colectii intr-un spatiu virtual, din propriile lor site-uri internet.

O alta casa de moda care isi va prezenta noua colectie haute couture exclusiv pe internet este Boudicca. Lipsa acestei case din programul urmatoarei perioade de prezentari de moda din Paris i-a uimit pe toti redactorii, criticii si fotografii de moda, insa explicatia Boudicca este una simpla: au ales internetul ca unic mijloc de prezentare! In perioada 26-29 ianuarie 2009, designerii Zowie Broach si Brian Kirkby vor lansa un site pe care va putea fi vazut procesul de realizare efectiva a hainelor. “In acest site va fi inclus tot ceea ce are legatura cu dezvoltarea creatiilor couture intr-o maniera digitala si vizuala, prin muzica, arta, colaje si eseuri”, conform publicatiei New York Magazine.

Designerul nonconformist de origine cipriota si cu studii de specialitate in Marea Britanie, Hussein Chalayan, a ales si el sa-si prezinte noua colectie primavara-vara 2009 pe site-ul sau. Criticii de moda au apreciat filmuletul de 10 minute ca fiind foarte artistic si inspirat, datorita stilului ireprosabil de filmare. Privindu-l, spectatorul are senzatia ca se afla chiar in primul rand, la una dintre prezentarile de moda exclusiviste pentru care, pana acum, ar fi trebuit sa faca parte din acel grup restrans de persoane ce primesc o invitatie scrisa.

Priveste si tu prezentarea Hussein Chalayan primavara-vara 2009!





Sa fie internetul viitorul prezentarilor de moda? Tendintele actuale, influentate de designeri ce migreaza rapid catre zona online a creatiilor haute couture, dau un raspuns afirmativ acestei intrebari. Sunt sigura insa de faptul ca, momentan cel putin, exista numerosi critici si redactori de moda ce prefera aglomeratia si exclusivitatea prezentarilor de moda clasice, in special datorita oportunitatii de a privi pe viu noile colectii. Totusi, transformarea prezentarilor de moda in experiente online, virtuale, ofera oamenilor din lumea intreaga sansa de a deveni o mica parte din universul haute couture.

In concluzie, intrebarea ramane deschisa, iar optiunile designerilor cu privire la spatiul – real sau virtual – in care isi vor prezenta noile colectii ne vor oferi, in urmatorii cativa ani, raspunsul.

Un articol de Raluca Mateescu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.