Setari Cookie-uri

Moartea machiata e la moda

Intre 18 si 23 septembrie, la London Fashion Week s-a continuat, intr-o oarecare masura, sampling-ul din aceeasi reteta ras-incalzita siluete sanatoase pe catwalk. De cand cu scandalul si, mai important, dezbaterea lansate in urma mortii celor doua latino-americance anorexice din 2006, organisme internationale preocupate de sanatatea modelelor si a fashionistelor deopotriva se ciocnesc cu designerii pe tema masurii zero. Tabara schimbarii a inregistrat succese modeste, contracarate insa de explozii melodramatice ca demisionarea foarte publica a stilistului lui Mark Fast care a luat-o personal cand designer-ul canadian a imbracat si modele plus-size in noua lui colectie.

Si, desi ocazia incursiunii lui Burton in lumea modei este una strict legata de retrospectiva artei lui programata pentru aceasta toamna la Muzeul de Arta Moderna din New York, probabil ca nu s-ar fi bucurat de un asemenea interes daca stilul grotesco-goth nu s-ar strecura din nou in atentia lumii. Cum moda anilor ’80 are parte de o revenire pe catwalk in sezonul asta, carnavalescul e supralicitat peste tot. De exemplu, in tendintele de make-up, care se schimba radical – machiajul devine mai indraznet si neregulamentar. Iar prima regula de incalcat in toamna asta, este cea care a dictat in anii ’90 ca accentul trebuie pus fie doar pe buze, fie doar pe ochi, niciodata pe ambele in acelasi timp.

“Multumita” crizei, austeritatea face loc stridentei, iar moda e la inaintare, unde ii sade mai bine. Dar sa ne asteptam la o schimbare in modul ei de abordare a frumusetii este usor idealist, mai ales acum cand stramtoarea financiara aduce un nou argument in favoarea folosirii economicoase a textilelor! Si, oricat de multa cerneala ar curge pe subiectul anorexicelor de pe podium, cititoarele revistelor de moda vor tine cu dintii la pastrarea 90-60-90-ului – cu cat femeia din reclama arata mai anormal, cu cat silueta ei este mai intangibila ca tel al oricarei diete, cu atat putem sta mai linistite in propria noastra piele.


Un articol realizat de Ioanina
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.