Setari Cookie-uri

Desuurile filmului fashionist

In ultima vreme au aparut tot felul de comentarii pe o tema inepuizabila – de care cel putin noi la Kudika nu ne putem satura! – si anume Moda.

Declicul a luat cu asalt standurile de ziare acum 3 ani, cand modelele sud-americane Luisel si Eliana Ramos au murit de anorexie – si intreaga lume s-a scandalizat. Era nevoie de o schimbare, in contextul in care bolile alimentare, oricum acceptate tacit in cadrul industriei, incepusera sa dea iama in toata populatia feminina expusa la Fashion TV, Vogue et co. Acum marimea zero e de domeniul trecutului... si marmota invelea ciocolata-n staniol! Adevarul e ca modelele care prind cate un cover sau un spread prin reviste au aceeasi greutate ca si inainte de episodul scandalului fasait – adica cu 23% mai mica decat o femeie obisnuita (luand, ce-i drept, defnitia americana a “obisnuitului”).

Din cand in cand, mai apare cate o frumoasa si “plus-sized” Elena din Troia care fura ochii vreunui mare mahar din moda si prilejuieste re-lansarea dezbaterii: modelul american Lizzie Miller a ocazionat o mie si una de discutii pro si contra cand revista Glamour US i-a acordat burticii ei vizibil valurate un mic spatiu pe pagina 194! La fel punkerita sudista Beth Ditto, solista formatiei Gossip, care mai nou face pe designer-ul pentru lantul de magazine Evans, e rasfatata de Dolce si Chanel cu versiuni XXL ale creatiilor de pe catwalk-ul subtirel – si chiar o inspira pe marea Doamna a modei, Anna Wintour, sa faca un spread cu voluptoasa galeza Adele pentru editia din aprilie a.c. a revistei Vogue. Un trend pozitiv? Mai curand un ghiocel cu care nu se face primavara.

Si ca tot veni vorba de Anna Wintour, merita remarcat ca aceasta figura umbrita mereu de ochelari si inghetata intr-o personalitate greu de intuit este subiectul unui nou documentar. Dupa ce lungmetrajul de fictiune “The Devil Wears Prada” s-a inspirat din acest personaj glacial pentru a picta o imagine elitista a modei, a venit vremea si unui documentar care sa faca lumina fara franjuri comice.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.