Setari Cookie-uri

Tipuri de silueta si hainele

Hainele sunt facute in marimi standard insa asta nu inseamnca ca si femeile urmaresc aceleasi tipare cand vine vorba de aspect. Unele femei sunt slabe, altele sunt mai plinute, unele sunt scunde, altele sunt inalte iar aceste trasaturi fizice dicteaza felul in care fiecare se imbraca. Totusi aspectul cel mai important care ar trebui sa ne ghideze alegerile vestimentare este forma corpului.

Printre piesele vestimentare de care trebuie sa te feresti se numara: fustele drepte stramte, fuste cu buzunare mari (adauga volum), rochiile in bie care se muleaza pe solduri pentru a se largi dupa, culori intense sau imprimuri curajoase pentru hainele din partea inferioara.

2. Silueta in forma de mar

Aceasta silueta e caracteristica persoanelor plinute. Indicatorul principal al acestei siluete e un trunchi vizibil mai mare decat partea inferioara a corpului. De asemenea, in momentul in care persoana cu o astfel de silueta ia in greutate, aceasta se depune in partea superioara (talie, trunchi).

Semnele caracteristice ale acestei siluete sunt:

- talie nedefinita (impresia de rotunjime in sectiunea de mijloc a corpului);
- solduri inguste si fund aplatizat, picioare subtiri;
- piept plin;
- umeri largi, fata si gat pline;
- linia superioara a corpului (umeri, bust) pare mai lata decat linia soldurilor.

Hainele care se potrivesc cel mai bine acestei siluete sunt acelea care subtiaza partea superioara a copului si creaza impresia unei talii. Asa ca in garderoba ta nu au ce cauta curelele deoarece iti pot evidentia burtica. Poti opta pentru imprimeuri (dungi, imprimeuri florale) in partea inferioara a corpului pentru a da volum sodurilor. Pentru trunchi alege culori inchise si decolteuri in V pentru a il face sa para mai subtire.

Retine ca daca ai acest tip de silueta nu ti se potrivesc hainele care dau volum in partea superioara. Evita bluzele foarte largi cu falduri, imprimeuri sau funde, evita manecile largi, bufante (vor mari vizual umerii si bustul) si materialele care se muleaza pe corp optand in schimb pentru tesaturi usoare. In partea de jos a corpului evita hainele foarte stramte sau culori inchise deoarece iti vor face soldurile sa para si mai mici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.