Setari Cookie-uri

Tipuri de silueta si hainele

Hainele sunt facute in marimi standard insa asta nu inseamnca ca si femeile urmaresc aceleasi tipare cand vine vorba de aspect. Unele femei sunt slabe, altele sunt mai plinute, unele sunt scunde, altele sunt inalte iar aceste trasaturi fizice dicteaza felul in care fiecare se imbraca. Totusi aspectul cel mai important care ar trebui sa ne ghideze alegerile vestimentare este forma corpului.

3. Silueta clepsidra

Considerata silueta ideala, aceasta presupune un echilibru intre partea superioara si cea inferioara a corpului (linia bustului este aproximativ la fel de mare ca cea a soldurilor), o talie foarte bine definita care diferentiaza cele doua parti si picioare zvelte. Aceasta silueta este foarte apreciata deoarece posesoarea se bucura de un corp cu forme placute (nici prea mici, nici prea mari), intr-un echibru perfect si o talie subtire. Rezultatul e un corp foarte feminine. In plus, greutate se distribuie uniform pe toate partile corpului, pastrandu-se astfel proportiile initiale.

Hainele care avantajeaza aceasta silueta sunt acelea ce se axeaza asupra taliei punand-o in evidenta. Acestei siluete i se potrivesc fustele clos, rochiile ce urmaresc linia corpului (à la Marilyn Monroe), decolteurile mari, imprimeurile (cu exceptia dungilor), pantalonii evazati, dar si cei drepti sau stramti si e avantajata de curele (cu cat mai late cu atat mai bine). In realitate, aceasta e una dintre cele mai permisive siluete cand vine vorba de haine, sigura interdictie fiind piesele vestimentare care ascund talia, si fustele sau rochiile prea scurte. De asemenea ai grija ca in momentul in care alegi sa porti un imprimeu izoleaza-l la o singura parte a corpului.

4. Silueta baieteasca (sau rectangulara)

Silueta baieteasca e identificata cu un aspect subtire si atletic- o forma dreapta fara prea multe curbe insa cu proportii echilibrate. La momentul actual acest tip de silueta este foarte apreciat deoarece aminteste de cea a fotomodelelor. Un mare avantaj al acestui tip de silueta e ca greutatea se distribuie uniform pe tot corpul.

Silueta baieteasca presupune:
- un bust si un fund mic pana la mediu;
- solduri inguste;
- spate lat;
- o talie destul de putin evidentiata;
- picioare si maini subtiri si lungi.

Daca ai o astfel de forma a corpului si iti doresti sa ai putin mai multe forme atunci iti recomandam sa optezi pentru piese vestimentare care dau impresia unei talii mai subtiri. Ti se potrivesc pliurile, decolteurile rotunde, croiala cambrata iar centurile nu ar trebui sa iti lipseasca din garderoba. De asemenea, pentru a da impresia unui bust mai mare imbraca bluze cu volane sau broderii. Acestea iti vor conferi un aer feminin. Pentru a da impresia unui posterior mai mare cauta pantaloni care au buzunarele din spate mai mici si distantate. Acest truc iti va face soldurile sa para putin mai late iar talia sa para mai ingusta.

Cat despre hainele pe care trebuie sa le eviti, lista e una scurta. Fereste-te de imprimeurile cu linii verticale deoarece te vor subtia si mai tare. E indicat sa eviti si bluzele foarte strante deoarece iti vor micsora si mai mult bustul si partea superioara a corpului; si tine-te departe de pantalonii si fustele cu talie inalta.

Un articol de Ioana I







Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.