Setari Cookie-uri

10+1 fashion icons 1900-2010

Fiecare decada este marcata de o figura celebra al carei stil ne ramane intiparit in minte fiind resuscitat de fiecare generatie. Ani la randul femei talentate, curajoase, frumoase s-au luptat sa devina regine ale modei, impunand stiluri pe care mii de femei le-au adoptat cu religiozitate. Astazi ne vom uita in urma si va vom propune fashion iconurile fiecarei decade incepand cu 1900.

Unul dintre cele mai mari nume ale perioadei interbelice (alaturi de Coco Chanel cu care era intr-o competitie acerba), Elsa Schiaparelli a creat haine de influenta suprarealista colaborand cu Salvador Dali si Alberto Giacometti. Primele sale creatii au aparut in Vogue insa admiratia publicului a venit o data cu crearea imprimeurilor deosebite trompe l’oeil. Aceasta a avut si colectii sport evidentiindu-se prin crearea fustei pantalon cu care a socat lumea tenisului (fusta Schiaparelli a fost purtata de jucatoarea de tenis Lili Alvarez la Campionatul Wimbledon din 1931 facand furori)

Marlene Dietrich

1940-1950 sunt, fara nici o urma de indoiala, marcati de stilul Marlenei Dietrich. Actrita si cantareata de origine germane a reprezentat o sursa de inspiratie pentru designerii de top dar si un icon pentru generatii intregi de actori. Imaginea acesteia, o femeie puternica, dura, misterioasa si senzuala a inscris-o in canoanele Hollywood-iene. Putem invata multe de la ea insa cea mai buna lectie e urmatoarea: “Ma imbrac pentru mine. Nu de dragul imaginii, nu de dragul publicului, nu de dragul modei, nu de dragul barbatilor.”
















Marilyn Monroe

Norma Jean Baker, cunoscuta noua sub numele de Marilyn Monroe, a atins varful carierei sale in anii 1950-1960. Frumoasa si senzuala blonda a devenit fashion icon si sex simbol de renume international dupa rolurile din filme precum 'Jungla de asfalt' sau 'Totul despre Eva' dar si in urma legaturii cu presedintele american John Fitzgerald Kennedy.

Brigitte Bardot


Model, actrita, cantareata si activist pentru drepturile animalelor, Brigitte Bardot nu s-a ferit sa isi expuna sexualitatea pe marile ecrane devenind un icon al anilor ‘60. Lumea modei i-a recunoscut statutul de icon numind dupa ea decolteul adanc cu umerii goi pe care ea l-a facut faimos: “decolteul Bardot”.

Debbie Harry

Debbie Harry, solista formatiei Blondie, a devenit rapid un icon al miscarii punk din anii ’70. Aceasta s-a impus prin parul deosebit- in doua culori, dar si prin imaginea sa de diva sexy rece de pe strazile New York-ului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.