Setari Cookie-uri

10+1 fashion icons 1900-2010

Fiecare decada este marcata de o figura celebra al carei stil ne ramane intiparit in minte fiind resuscitat de fiecare generatie. Ani la randul femei talentate, curajoase, frumoase s-au luptat sa devina regine ale modei, impunand stiluri pe care mii de femei le-au adoptat cu religiozitate. Astazi ne vom uita in urma si va vom propune fashion iconurile fiecarei decade incepand cu 1900.


Madonna


Anii ’80 sunt dominati de Madonna. Regina muzicii pop a stiut intotdeauna cum sa socheze intreaga lume cu aluziile sexuale din muzica ei dar si prin constumatii si comportament. Extrem de controversata, aceasta s-a reinventat de-a lungul anilor numele ei fiind si astazi unul de baza al scenei muzicale internationale. Fiind considerata cand cea mai bine imbracata vedeta, cand cea mai prost imbracata vedeta, Madonna ne-a tinut intotdeauna cu ochii pe ea asteptand cu nerabdare ultimul look. Pentru asta dar si pentru multe altele, ea merita titlul de fashion icon.

foto: Kevin Mazur

Kate Moss

Mai mult decat un model, Kate Moss a devenit in anii ’90 un fashion icon. Stilul ei a fost premiat de revista Vogue dar si de Consiliul Creatorilor de Moda americani. Imbracata de cei mai cunoscuti designeri, Kate Moss a reusit sa impuna o serie de trenduri precum jeansii skinny sau jachetele pana in talie. Responsabila de dieta “tigari si cola zero”, Kate Moss este foarte controversata fiind criticata continuu de promovarea modei anorexice.

Sarah Jessica Parker

Am ales-o pentru perioada 2000-2010 pe actrita Sarah Jessica Parker cunoscuta mai ales datorita personajului Carrie Bradshaw din seria 'Sex and the City'. Aceasta are un stil unic de a se imbraca atragand intotdeauna toate privirile atat pe strada cat si pe covorul rosu. Fie ca vorbim de pantofii Manolo Blahnik, de costumatiile Chanel, palariile iesite din comun sau de faimoasa rochita roz de balerina, SJP a modelat si modeleaza inca preferintele in materie de moda a numeroase femei.


Un articol de Ioana



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.