Setari Cookie-uri

5 reguli de baza in moda

Hainele care iti vin bine nu se demondeaza niciodata! Insa cum alegi acele haine? Exista cateva reguli de stil care vorbesc despre imbinarea culorilor, a materialelor, despre croiala hainelor, accesoriile potrivite etc. Insa ca orice regula, acestea au si exceptii, regulile de stil avand mai mult menirea de a orienta alegerile pe care le facem in materie de moda. Desigur, exceptiile acestor reguli sunt adesea aduse de marii designeri, insa nu fiecare dintre noi ajunge la asemenea performante. A asorta hainele, accesoriile, coafura si machiajul reprezinta o adevarata arta si necesita exercitiu pana aflii exact care sunt cele mai potrivite combinatii pentru tine.

2. Cate culori poti combina?

Regula spune ca ai voie sa porti maxim trei culori, insa atentie la culorile tari despre care am vorbit mai sus. Combinarea culorilor este destul de dificila fiindca acestea, alaturate, pot conferi alte linii corpului. Poti combina mai mult de trei culori, dar atentie la “panoul cromatic”. De exemplu unele culori sunt de fapt nuante ale unei culori principale si le poti combina intre ele. Spre exemplu nuante de maro inchis pana la auriu combinate cu turcoaz, nunate de mov combinate cu nuante de roz.

Atunci cand porti un sacou, daca doresti sa iti evidentieze talia, poarta o bluza intr-o culoare usor constrastanta. De exemplu un sacou inchis la culoare (culorile inchise subtiaza) si o bluza deschisa. Se poate si invers, dsigur, o bluza inchisa alaturata unui sacou sau pulover in culoare luminoasa, dar aceasta a doua combinatie este mai pretentioasa si necesita un corp suplu. Deasemenea poti purta o rochie care prezinta pe marginile corpului doua “fasii” verticale late de 10-20 cm intr-o culoare inchisa. Astfel creezi senzatia ca talia ta este cat fasia verticala ramasa in fata si respectiv spate care obligatoriu trebuie sa aiba o nuanta deschisa. De exemplu o rochie in doua culori: negru cu alb.

Concluzionand, incearca sa nu combini mai mult de trei culori.

3. Bulinute, floricele, liniute

Unele haine prezinta buline, flori sau linii (dungi). Nu ar trebui sa asortezi floricelele cu liniute sau orice alta combinatie intre aceste materiale. Regula spune ca unul din aceste modele se asorteaza intotdeauna cu o haina simple (fara niciun desen). Deasemenea materialele inflorate sau cu buline confera senzatia de volum mai mare, asadar ai grija unde vrei sa... ai volum mai mare (merg purtate cu curele opulente). Liniile pot avea atat efect de marire, cat si efect de subtiere, depinde cum le asezi. Dungile orizontale dau senzatia de lat, cele verticale inalta si subtiaza. Asadar daca vrei sa ai picioare lungi si senzuale iti recomandam cu caldura pantaloni cu dungi verticale. Rochiile cu dungi verticale nu se potrivesc decat unui corp suplu cu forme bine determinate, caci fiecare denivelare a corpului determina indoirea dungilor care iese imediat in evidenta. Ca sa porti haine dungate stranse pe corp chiar trebuie sa arati perfect (acelasi efect il au si hainele lucioase stranse pe corp). Si inca ceva, nu combina dantela (care evident are model) cu niciunul din aceste materiale inflorate, cu dungi sau buline.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.