Setari Cookie-uri

5 reguli de baza in moda

Hainele care iti vin bine nu se demondeaza niciodata! Insa cum alegi acele haine? Exista cateva reguli de stil care vorbesc despre imbinarea culorilor, a materialelor, despre croiala hainelor, accesoriile potrivite etc. Insa ca orice regula, acestea au si exceptii, regulile de stil avand mai mult menirea de a orienta alegerile pe care le facem in materie de moda. Desigur, exceptiile acestor reguli sunt adesea aduse de marii designeri, insa nu fiecare dintre noi ajunge la asemenea performante. A asorta hainele, accesoriile, coafura si machiajul reprezinta o adevarata arta si necesita exercitiu pana aflii exact care sunt cele mai potrivite combinatii pentru tine.

4. Texturile

Nu-i suficient sa nimeresti culorile, mai trebuie sa fii atenta si la materiale. De exemplu materialele de iarna, groase, nu se potrivesc cu cele de vara, vaporoase. In general trebuie sa asortezi materiale cu texturi asemanatoare. Spre exemplu o esarfa vaporoase nu se va potrivi unui pulover de lana. Nici pantalonii din stofa unei bluzite din voal. Cizmele nu se poarta odata cu o rochie vaporoasa, decat daca sunt cizme de vara, din materiale foarte sbtiri sau chiar din dantela. Cureaua deasemenea trebuie potrivita, o curea voluminoasa dubla din piele necesita haine din materiale groase, ci nu voaluri sau matasuri. Dresurile foarte subtiri, cu modele delicate brodate nu se asorteaza puloverelor sau cizmelor cu blana. Concluzionand, materialele groase de iarna nu se asorteaza celor subtiri de vara.

Inca ceva: unele materiale dau volum, cum ar fi croseteurile cu fir gros si ochiuri mari, volanasele, pliurile si materialele creponate! Acestea nu sunt indicate femeilor cu forme generoase.

5. Hainele negre

Adesea cele mai potrivite haine sunt cele nerge, acestea subtiind, dand o tenta de eleganta, fiind potrivite atat ziua cat si seara si totodata par mai scumpe si mai sofisticate. Hainelor negre le poti asorta usor accesorii si sunt potrivite inclusiv tinutelor sport. Daca simti ca uneori nu ai suficienta inspiratie pentru o tinuta fashionista, alege hainele negre.

Un articol de Iulia Dibu
Foto: Hepta.ro


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.