Setari Cookie-uri

Trend alert: stilul marinaresc

Stilul marinaresc inspira la vacanta, prospetime si eleganta. Usor de recunoscut datorita imprimeului in dungi, acesta este definit si de culori indraznete, pline de vitalitate: albastru marin, indigo sau rosu aprins.

Stilul marinaresc inspira la vacanta, prospetime si eleganta. Usor de recunoscut datorita imprimeului in dungi, acesta este definit si de culori indraznete, pline de vitalitate: albastru marin, indigo sau rosu aprins. Chiar daca ii sunt caracteristice lejeritatea si tinutele clasice usor de purtat, stilul marinaresc poate fi adaptat si ocaziilor speciale. Accesoriile pretioase, pantofii cu toc inalt si o croiala avangardista vor diferentia o tinuta pretentioasa de una simpla.

Jean Paul Gautlier poate fi considerat “inventatorul” celebrelor dungi orizontale. Acesta a fost primul care a utilizat imprimeul cu dungi in anii ’90. Un alt designer celebru care a promovat dungile este Coco Chanel. Iubitoare a stilului casual, lejer, aceasta a preferat intotdeauna piesele vestimentare simple si pantofii comozi, optand pentru tinute sofisticate doar la ocazii deosebite.

Stilul marinaresc este dinamic, vesel si poate fi combinat in variante cat mai interesante.

Iti propunem un model foarte usor de asortat: fusta albastra cu fundita Laque de la Mango. Are o croiala moderna si buzunare largi. Se combina cu balerini albi sau colorati in acelasi ton ori sandale inalte.

Nu-i nevoie sa te imbraci in dungi din cap pana-n picioare pentru a fi in tendinte. Poti opta pentru o fusta simpla si un top sau o geanta cu imprimeu. De asemenea, alege accesorii in acelasi ton: bratari colorate, palarii, genti de paie si brose sau esarfe care sa aiba imprimeu un simbol naval.

Stilul marinaresc inseamna in primul rand libertate. Acest stil iti permite sa fii cat mai creativa si originala. Vitrinele magazinelor cuprind o gama larga de tinute variate, care desi par diferite, se incadreaza in aceeasi tendinta. Cardigane in imprimeuri marinaresti, sacouri office cu mansete in dungi, tinute boho chic formate din suprapuneri, volane si accente de rosu aprins.

Daca esti adepta unui stil clasic, alege o pereche de pantaloni albi sau albastri din bumbac, in, sau panza topita. Iti poti construi o tinuta feminina foarte romantica, daca vei alege un top vaporos alb si accesorii diafane. Nu uita de palaria de soare cu boruri largi. Bratarile si lanturile foarte lungi suprapuse iti vor oferi un aer deosebit, estival.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.