Setari Cookie-uri

Cum sa-ti alegi costumul de baie in functie de forma corpului

Costumul de baie reprezinta piesa de rezistenta a sezonului cald. Pentru a te simti bine si confortabil este necesar sa alegi un costum de baie care sa te avantaje, sa iti scoata in evidenta anumite parti ale corpului si in acelasi timp, sa ascunda unele defecte.

Costumul de baie reprezinta piesa de rezistenta a sezonului cald. Pentru a te simti bine si confortabil este necesar sa alegi un costum de baie care sa te avantaje, sa iti scoata in evidenta anumite parti ale corpului si in acelasi timp, sa ascunda unele defecte.

Specialistii in moda au determinat trei tipuri de corp: in forma de mar, forma de para si forma de clepsidra.

Forma de mar

Femeile cu un corp in forma de mar au o talie generoasa, iar burtica este proeminenta. De obicei sanii sunt mari, umerii normali, soldurile inguste, iar bratele subtiri.

Alege sa porti un decolteu interesant pentru a atrage atentia de la talie. Sutienul nu trebuie sa fie foarte incarcat, asadar nu este indicat sa porti volane sau funde. Poti incerca un sutien cu paiete, cu aplicatii sau cu un model floral.

Daca ai sanii mici poti folosi un sutien push-up sau unul tip bandaj pentru un look diferit.
Renunta la slipii cu talie joasa in favoarea celor cu talie inalta. Poti folosi bikini din materiale care modeleaza abdomenul (spandex, lycra). Astfel burtica va fi acoperita.

Pentru a adauga curbe in jurul soldurilor poarta slipi innodati in lateral.

Daca vrei neaparat sa porti un costum de baie intreg, alege unul in culori inchise, cu detalii atat in zona sanilor (paiete, materiale metalice), cat in in zona soldurilor(volanase, funde, sireturi). Astfel, vei accentua cele doua zone.

Forma de para

Femeile cu acest tip de corp au o constitutie firava in partea superioara a corpului (sani, talie), iar partea inferioara este destul de proeminenta. In cele mai multe cazuri sanii sunt mici, iar talia este subtire. Atat fesele, cat si soldurile sunt puternic dezvoltate.

Costumele de baie indicate acestui tip de silueta sunt atat cele din doua piese, cat si cele intregi.
Poarta costume de baie cu o croiala interesanta in zona sanilor. Sutienul poate fi push-up, cu balene, triunghi sau bandeau. Alege culori tari pentru zona aceasta, puternice, imprimeuri florale, grafice, buline, model animal – print.

Evita sa porti slipii tip boxer pentru ca iti vor accentua si mai mult zona soldurilor. Nu incerca sa acoperi posteriorul purtand slipi cu fustita – mini sau volane mari. Opteaza pentru bikini simpli, cu talie inalta sau normala (nu folosi slipi cu talie joasa), in culori inchise precum negru, maro, bleumarin sau verde inchis.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.