Setari Cookie-uri

De pe camp, direct in cutie - cosmetice cu adevarat naturale

Ingredientele naturale sunt un adevarat deliciu, atat in bucatarie, cat si in cosmetica.

Comunicat de presa

Ingredientele naturale sunt un adevarat deliciu, atat in bucatarie, cat si in cosmetica. In afara de retetele pentru masti de fata, de par sau de corp realizate din ingredientele ramase de la prepararea salatei sau a prajiturilor, mai exista si cosmeticele cu adevarat naturale. Acestea contin extracte din citrice, catina, migdale, susan, maslin, caise si multe altele; asa se face ca unele cosmetice sunt cu adevarat apetisante.



Citricele noastre de toate zilele

Fie ca e iarna si mult ceai, fie ca a venit vara si limonada e la ordinea zilei, citricele sunt mereu in meniu, mai ales lamaile.

Insoritele fructe sunt foarte bune si pentru pielea ta. Bogate in vitamina C, lamaile sunt folosite atat in masti naturale, preparate acasa, pentru diminuarea pistruilor, pentru a reduce fragilitatea unghiilor sau pentru a inmuia pielea aspra.

Weleda foloseste lamai in compozitia mai multor produse, iar pentru a avea cele mai bune fructe, le aduce din Sicilia. Mai exact, Francesco and Concetta Salamita reunesc peste 100 de fermieri care cultiva lamai in Italia, fiecare urmand bineinteles regulile impuse de agricultura biodinamica sic ea organica.
Te poti bucura oricand de prospetimea naturala a fructelor de citrice cu Deodorantul Weleda Citrus, care contine uleiuri eterice naturale din coaja lamailor.

Catina

Un alt ingredient folosit des in mai toate bucatariile este catina. Fructele sale portocalii ce adora soarele nu sunt doar placute vederii, ci sunt si foarte bogate in substante binefacatoare.
Sucul obtinut are un continut ridicat de vitaminele A, C si E, depasind cu mult lamaile in continutul de vitamina C.

In plus, uleiul gras al samburilor si fructelor este un ingredient foarte util pentru ingrijirea si protejarea pielii. Datorita similitudinilor cu lipidele straturilor superioare ale epidermului, continutului ridicat de acizi linoleici (acizi grasi nesaturati) si datorita rarului acid palmitoleic (APO), uleiul de catina alba este deosebit de valoros, el sustinand functia de bariera a pielii si calmand pielea iritata. In plus, continutul ridicat de vitamina E protejeaza pielea impotriva uscarii si a demineralizarii. Culoarea portocalie calda a uleiului este data de carotinoide, care se mai remarca prin protejarea impotriva razelor UV puternice si captarea radicalilor liberi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.