Setari Cookie-uri

De pe camp, direct in cutie - cosmetice cu adevarat naturale

Ingredientele naturale sunt un adevarat deliciu, atat in bucatarie, cat si in cosmetica.

De mai bine de 10 ani, Weleda foloseste catina biodinamica de la ferma din San Marino a lui Kurt Kunzi, pionierul in ceea ce priveste cultivare biodinamica a catinei.

Cum poate sa se bucure si pielea ta de deliciul catinei? Incearca gama noastra formata din crema de maini, lotiune de dus si lotiune de corp, toate produsele avand la baza acest fruct-minune.

In afara de catina, lotiunea de dus si cea de corp mai contin si ulei de susan, dar si un amestec de uleiuri eterice naturale. Mireasma proaspata a fructelor de mandarina, grapefruit si portocala transforma ingrijirea zilnica a corpului intr-un adevarat rasfat.

Susan

Uleiul rafinat de susan are proprietati antioxidante, motiv pentru care se foloseste in industria cosmetica si la fabricarea sapunurilor. Bogat in vitamina E , uleiul de susan este un excelent produs de intretinere pentru piele fiind antiviral, antifungic, antioxidant si antiinflamator.

In industria cosmeticelor naturale sunt folosite multe ingrediente care se gasesc, asa cum am spus si mai devreme, pe masa sau in frigiderul fiecaruia.

Migdale, germeni de grau si masline

Stiai ca ingredientele pe care le folosesti la micul dejun sau pentru gustarea dintre mese sunt extraordinare si pentru pielea ta?

E drept ca cel mai probabil mananci migdale, dar ele sunt si materia prima pentru uleiul de migdala dulce, un ingredient des utilizat fin uleurile de masaj. Bogat in vitamine, minerale si proteine, el poate fi utilizat pentru toate tipurile de piele. Hraneste si catifeleaza pielea si este adjuvant in caz de iritatii sau inflamatii.

Grau si germeni de grau

Germenii de grau sunt embrionii semintelor de grau, bogati in proteine, fibre, grasimi nesaturate, vitamina E, vitamina B1, B2, B6, fosfor, zinc, tiamina, magneziu si acid pantotenic. Germenii de grau contin o foarte mare cantitate de vitamina E complexa, ce include si antioxidanti naturali. Dar, din nou, nu vorbim despre germeni in sine, pe care ii mancam in diverse combinatii, ci despre uleiul din germeni de grau, realizat prin presarea la rece. Acest ulei are un continut ridicat de vitamina E, cel mai puternic antioxidant natural, dar si vitamina E care neutralizeaza efectele daunatoare ale radicalilor liberi si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.