Setari Cookie-uri

Fructul polinezian Noni - un miracol al naturii

Denumita in cultura indiana Fructul Vietii sau Fructul Zeilor, planta Noni a atras atentia lumii prin compozitia incredibil de bogata in substante biologic-active a fructelor si frunzelor sale.

Comunicat de presa

Denumita in cultura indiana Fructul Vietii sau Fructul Zeilor, planta Noni a atras atentia lumii prin compozitia incredibil de bogata in substante biologic-active a fructelor si frunzelor sale. Continutul de 18 amino-acizi indispensabili vietii, alaturi de o serie de minerale importante, explica pe buna dreptate pozitionarea ca planta sacra a multor culturi asiatice. De altfel, traducerea literara a denumirii fructului Noni este viata lunga.

Noni are o intrebuintare milenara, daca ne amintim ca era utilizat de indigeni deja cu 2000 de ani in urma pentru a vindeca diverse boli, in timp ce indienii foloseau planta Noni drept o substanta de echilibrare si stabilizator al sanatatii corpului si o cultivau in toate teritoriile nou descoperite.

Noni contine o serie de minerale importante, precum potasiu, fier, magneziu, zinc, seleniu si germaniu, care completeaza necesarul zilnic al corpului. Aminoacizii si mineralele sunt completate de o serie de substante active care accelereaza fluxul intercelular de nutrienti, contribuind astfel la regenerarea celulelor.

Un scut de aparare pentru plamani, ficat si rinichi

O parte din efectele benefice ale fructului Noni sunt proprietatile antibacteriene, tratamentul insomniilor, scaderea hipertensiunii, normalizarea functiilor metabolismului si fortifierea organismului. De asemenea, Noni este utilizat cu succes pentru a combate multe dependente si actioneaza in mod sigur impotriva dependentei de fumat, prin inhibarea dependetei de nicotina.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Illinois din Chicago, consumul unei cantitati de 30-120 ml de suc Noni zilnic reduce riscul aparitiei cancerului pulmonar in randul fumatorilor inraiti. Scutul de protectie pe care aceasta mica cantitate de suc il creeaza nu actioneaza doar la nivelul plamanilor, ci protejeaza si inima, ficatul si rinichii, mai arata un studiu din 2001 al Academiei de Stiinta Medicala din New York.

Substanta anticancerigena

Cele mai importante indicatii ale plantei sunt in tratamentul cancerului, al infertilitatii, al diabetului, artritelor, depresiilor, alergiilor si hipertensiunii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Iulie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.