Setari Cookie-uri

Harta Serviciilor Alcohelp

ALIAT - una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale din Romania care ofera servicii medicale, sociale si psihologice in domeniul adictiilor - lanseaza, cu sprijinul financiar al Heineken Romania, "Harta nationala a serviciilor de sanatate", un instrument ce vine in ajutorul persoanelor cu un consum problematic de alcool.

Comunicat de presa

ALIAT - una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale din Romania care ofera servicii medicale, sociale si psihologice in domeniul adictiilor - lanseaza, cu sprijinul financiar al Heineken Romania, "Harta nationala a serviciilor de sanatate", un instrument ce vine in ajutorul persoanelor cu un consum problematic de alcool.

"Harta nationala a serviciilor de sanatate" poate fi accesata prin intermediul platformei e-health, www.alcohelp.ro, dedicata prevenirii si tratamentului consumului problematic de alcool. Printr-un simplu click, vizitatorii site-ului www.alcohelp.ro pot afla ce servicii publice sau private in domeniul tratamentului abuzului si dependentei de alcool sunt disponibile in judetul lor. Strangerea informatiilor – ale caror surse au fost Directiile de Sanatate Publica Judetene - a durat aproape 3 luni. „Harta nationala a serviciilor de sanatate” va fi mentinuta si actualizata constant de catre specialistii ALIAT, pe masura ce vor aparea noi servicii de tratament la nivelul fiecarui judet. Serviciile de sanatate publice sau private care doresc sa apara in cadrul acestei harti pot trimite solicitari catre specialistii ALIAT, acestia urmand sa le introduca profilul si datele de contact pentru a fi vizualizate.

Platforma www.alcohelp.ro, pe care se gaseste instrumentul „Harta nationala a serviciilor”, se adreseaza atat persoanelor cu un consum problematic de alcool cat si familiei, rudelor si prietenilor acestora.

Consumatori de bere

Eficienta platformei, ce garanteaza confidentialitatea si anonimatul celor care o acceseaza, este demonstrata de cele peste 38.000 de persoane care au accesat-o din momentul lansarii pana in prezent si de cele peste 1350 de persoane care parcurg sedintele online ale programului Alcohelp sau de cei 1250 de participanti la discutiile pe forum.

Platforma de consiliere si tratament www.alcohelp.ro a fost lansata ca raspuns la o nevoie reala a persoanelor cu un consum problematic de alcool. Aceasta nevoie a fost identificata de specialistii nostri in sanatate mintala, in conditiile in care sistemul public de tratament era si este in continuare subdimensionat comparativ cu cererea. Anul acesta ne-am propus sa oferim persoanelor cu un consum problematic de alcool si rudelor si prietenilor acestora mai multe instrumente care sa le raspunda nevoilor. Astfel, pe langa continuarea Caravanei Alcohelp in 24 de localitati din mediul urban si rural, am lansat Harta nationala a serviciilor de sanatate, primul instrument din Romania care permite utilizatorilor platformei www.alcohelp.ro sa afle ce servicii publice sau private in domeniul tratamentului consumului problematic de alcool sunt disponibile in judetul lor. Astfel, persoanele cu un consum problematic de alcool pot afla foarte usor care sunt institutiile medicale la care pot apela pentru a primi tratament si consiliere pentru consumul problematic de alcool”, explica Dr. Eugen Hriscu, Directorul Stiintific al ALIAT, Medic Specialist Psihiatru, formator in domeniul dependentei de substante.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.