Setari Cookie-uri

Harta Serviciilor Alcohelp

ALIAT - una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale din Romania care ofera servicii medicale, sociale si psihologice in domeniul adictiilor - lanseaza, cu sprijinul financiar al Heineken Romania, "Harta nationala a serviciilor de sanatate", un instrument ce vine in ajutorul persoanelor cu un consum problematic de alcool.

Harta serviciilor completeaza programul Alcohelp (www.alcohelp.ro), creat si dezvoltat de specialistii ALIAT cu sprijinul financiar al Heineken Romania. www.alcohelp.ro este un instrument gratuit de preventie, interventie, orientare catre servicii specializate, usor de folosit, care garanteaza confidentialitatea si anonimatul celor care il acceseaza.

Pornind in 2009 ca primul centru romanesc on-line de consiliere si interventie pentru persoanele cu consum problematic de alcool, programul Alcohelp a coborat apoi in mijlocul comunitatilor, prin Caravana Alcohelp. Dupa ce, in 2010, a parcurs 11 orase din tara, Caravana si-a extins traseul. In 2011, specialisti in adictii si voluntari reprezentand ALIAT si alte 4 organizatii non-guvernamentale din tara au ajuns in 24 de localitati din mediul urban si rural din judetele Buzau, Iasi, Botosani, Suceava si Cluj. In fiecare localitate, voluntarii au instalat corturi pentru punctele de intalnire, au impartit materiale informative despre consumul abuziv si dependenta de alcool, despre platforma www.alcohelp.ro si au pus la dispozitia vizitatorilor un chestionar prin care acestia isi puteau determina gradul de periculozitate al consumului de alcool si au oferit consiliere celor interesati. Prin astfel de actiuni in mijlocul comunitatii, ALIAT si specialistii sai in sanatate mintala si-au propus sa ii abordeze direct pe cei care ar putea avea nevoie de ajutor specializat, facand astfel posibil accesul potentialilor beneficiari ai programului la informatii relevante despre consumul problematic de alcool si la ajutorul oferit de platforma on-line www.alcohelp.ro.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.