Setari Cookie-uri

Prima retrospectiva integrala dedicata lui Liviu Ciulei in Statele Unite

Programul festivalului include o prima retrospectiva americana dedicata regizorului Liviu Ciulei, personalitate de referinta a cinematografiei autohtone, laureat al Premiului de Excelenta la TIFF 2010, precum si o sectiune dedicata lungmetrajelor regizate de Radu Muntean.

Primirea Festivalului de Film Romanesc la Lincoln Center da senzatia unei intoarceri acasa. In 2008, Film Society a avut placerea de a lucra impreuna cu ICR la o retrospectiva exhaustiva dedicata cinematografului romanesc clasic si contemporan, si suntem incantati sa putem prezenta, acum, un nou program dinamic, dedicat aniversarii a 10 ani de Nou Val Romanesc spune Scott Foundas, Associate Program Director al Film Society.

Festivalul din acest an nu inseamna doar schimbari la nivelul locatiei si a parteneriatelor, ci si la nivelul obiectivelor si structurii. Daca editiile precedente ale festivalului aduceau in prim-plan cele mai bune filme romanesti recente, cea de-a sasea editie merge ceva mai departe, prezentand, in premiera pe durata unei saptamani, atat filme recente, precum Morgen (r. Marian Crisan), Principii de Viata (r. Constantin Popescu), Loverboy (r. Catalin Mitulescu), Periferic (r. Bogdan George Apetri) sau Manusi Rosii (r. Radu Gabrea), cat si o gama larga de programe speciale menite sa ofere o perspectiva ceva mai ampla asupra cinematografului romanesc.

Directorul Artistic al Festivalului Filmului Romanesc de la New York, Mihai Chirilov, declara: Selectia de filme noi din acest an arata ca in filmul romanesc exista loc pentru inovatii, dincolo de estetica ultra-cunoscuta si premiata a recentului val de filme autohtone. Intr-un fel sau altul, personajele din aceste filme sunt provocate sa mearga dincolo – de granite, de rutina, de realitatea imediata, chiar si de ele insele. Alaturi de aceste filme, in program se regasesc titluri valoroase din trecut, care merita sa fie redescoperite, pentru a completa imaginea cinematografului romanesc de astazi.

Valurile Dunarii Programul festivalului include o prima retrospectiva americana dedicata regizorului Liviu Ciulei, personalitate de referinta a cinematografiei autohtone, laureat al Premiului de Excelenta la TIFF 2010, precum si o sectiune dedicata lungmetrajelor regizate de Radu Muntean.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.