Setari Cookie-uri

Responsabilitatea sociala - o investitie sigura

Marea miza a recesiunii economice pe care si Romania o traverseaza este aceea de a identifica solutii pentru a face fata oricarei viitoare crize financiare. Una dintre solutii este aceea de a-i pregati pe copii pentru societate, pentru a-i putea fi folositori.

Festivalul brazilor In primele zece editii de pana acum, Festivalul Brazilor de Craciun a reusit strangerea sumei de 2.270.000 euro, bani care au fost folositi pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar pentru 13.700 de copii din comunitatile sarace. Familiile lor au primit, de asemenea, ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania (in prezent sunt 43 de centre educationale la nivel national). Fondurile care se vor colecta la editia 2011 a Festivalului Brazilor de Craciun vor fi folosite pentru aproximativ 3.200 de copii si familiile lor care vor fi integrati in programe de prevenire a abandonului scolar si de integrare sociala.

In anul scolar 2010 – 2011, in centrele educationale ale Salvati Copiii Romania au fost integrati 3.256 copii, dupa cum urmeaza :
- 569 copii de varsta prescolara au frecventat gradinitele estivale. 500 dintre ei au fost inscrisi in clasa I, ceilalti 69 vor parcurge inca un an de gradinita.
- 2.057 de copii aflati in situatii de risc au fost inclusi in programe de prevenire a abandonului scolar. Dintre acestia, 1.851 de copii si-au imbunatatit rezultatele scolare.
- Pregatirea scolara si inscrierea la clase de tip A Doua Sansa - 630 de copii care abandonasera scoala. Dintre acestia, 578 de copii au absolvit cu succes nivelul pentru care s-au pregatit, 52 de copii au participat la pregatire si au fost inscrisi la scoala, urmand sa sustina examene in sesiunea din luna februarie 2012.

Programul de reintegrare sociala si scolara a copiilor aflati in situatii vulnerabile a inceput in anul 2001, cu sprijinul sectorului privat (strangerea de fonduri organizata prin Festivalul Brazilor de Craciun) din Romania. Peste 13.700 de copii au beneficiat de integrare in sistemul educativ (A doua sansa) si de suport educational, social si juridic pentru a nu abandona scoala (Scoala dupa scoala). Si in acest an, editia Festivalului Brazilor de Craciun va contribui la sustinerea sistemului educational din Romania.

Ca o recunoastere a eforturilor sustinute pe care Salvati Copiii le-a facut pentru reintegrarea scolara a copiilor din comunitati defavorizate, in anul 2010, Fondul Social European a aprobat un proiect care prevede extinderea programului educational in 32 de judete ale tarii, numarul centrelor care ofera servicii educationale ajungand la 43.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.