Setari Cookie-uri

Cedeaza volanul cand bei!

Aflata la cea de-a patra editie, campania a debutat anul acesta la inceputul lunii decembrie, urmand sa se deruleze pana la mijlocul lunii ianuarie 2012, fiind prezenta in atentia conducatorilor auto pe intreaga perioada a sarbatorilor de iarna.

Partener al campaniei inca de la prima editie, Inspectoratul General al Politiei Romane, prin Directia Rutiera, s-a alaturat si anul acesta demersului Asociatiei “Berarii Romaniei”: “Conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice reprezinta o cauza care concura la producerea accidentelor grave de circulatie, multe dintre acestea soldandu-se, din pacate, cu pierderi de vieti omenesti. Sustinem pentru cel de-al patrulea an consecutiv aceasta campanie, pentru ca avem convingerea ferma ca activitatile de responsabilizare desfașurate in mod constant, in cadrul acestui parteneriat, pot produce efecte benefice pe termen lung”, a declarat Comisar sef de politie Lucian Dinita, directorul Directiei Rutiere.

“Sustinem aceasta campanie inca de la prima editie, avand in vedere rolul sau de constientizare a conducatorilor auto si obiectivul de reducere a numarului de accidente care au drept cauza consumul de bauturi alcoolice. CNA sustine astfel de demersuri cu impact social pentru ca mesajul sa ajunga cat mai bine la publicul tinta”, a spus Rasvan Popescu, Presedintele CNA.

La nivelul intregii tari, in primele noua luni ale anului in curs s-au inregistrat 557 accidente grave de circulatie avand drept cauza incidenta consumul de bauturi alcoolice. Cu o pondere de 8,2% din totalul accidentelor grave de circulatie produse in perioada amintita, aceste evenimete s-au soldat cu decesul a 72 de persoane si ranirea grava a 567. Pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, in primele noua luni ale anului in curs, au fost aplicate 18.041 sanctiuni contraventionale, context in care au fost retinute tot atatea permise de conducere.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.