Setari Cookie-uri

Un nou sondaj global arata ca spiritul copilariei este in pericol

Rezultatele unui nou raport global publicat astazi de marca OREO si Ipsos Public Affairs indica faptul ca din Romania in Polonia si din Portugalia in Venezuela, spiritul copilariei este in pericol.

Distractia in familie: mai pretioasa decat aurul

In mod interesant, desi spiritul copilariei in randul parintilor poate fi in scadere deoarece majoritatea acestora nu petrec timp distrandu-se in fiecare zi, dorinta lor de a-si petrece timpul distrandu-se cu copiii nu este in scadere. Trei din cinci parinti (63%) la nivel global spun ca timpul petrecut cu copiii distrandu-se este mai important pentru ei decat era pentru parintii lor cand ei erau copii. Distractia fara griji a devenit un lucru atat de rar pentru parinti si copiii lor incat este mai pretioasa decat aurul – la propriu. Peste jumatate dintre parintii chestionati in tari precum Mexic (54%), Peru (58%) si India (77%) spun ca ar da o parte din salariu pentru a avea parte de mai mult timp alaturi de copiii lor. Iar patru din cinci parinti chestionati in Romania spun ca distractia in familie este „mai importanta ca orice.”

In pofida acestei dorinte coplesitoare, 59% dintre adultii la nivel global nu petrec momente de distractie fara griji in fiecare zi.

Tehnologia: o sabie cu doua taisuri

Intr-o lume 4G, aflata intr-o permanenta miscare, tehnologia si retelele sociale au un impact tot mai dramatic asupra dinamicii vietii de familie. In timp ce 67% dintre parinti, la nivel global si in Romania, sunt de acord ca tehnologia ii ajuta sa pastreze legatura cu familia, exista si un revers al medaliei. Cand isi petrec timpul in familie, aproape jumatate dintre parinti (48%) la nivel global spun ca atentia le este distrasa de tehnologie, in timp ce in Romania numarul este mai mic, sub o treime (22%). Nici un grup nu resimte acest lucru mai mult decat parintii care lucreaza, peste jumatate (55%) la nivel global si o treime (36%) in Romania, spunand ca dispozitivele mobile (laptop, smartphone, tableta) fac sa le fie mult mai usor sa fie conectati la problemele de serviciu in timp ce isi petrec timpul cu familia acasa.

Pentru copiii din ziua de azi, care au crescut cu tehnologia, prezenta acesteia influenteaza modul in care isi petrec timpul cu parintii si familiile. Mai putin de un sfert dintre parinti la nivel global (23%) si in Romania (18%) comunica mai mult cu copiii lor prin intermediul tehnologiei decat personal. In economiile cu crestere rapida precum China si India, studiul arata ca tehnologia joaca un rol semnificativ in viata de zi cu zi, numarul parintilor ce comunica cu copii lor prin intermediul acesteia a crescut la peste 53%, respectiv, 42%.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.