Comunicat de Presa

Răcorește-te cu stil în orice moment, cu noile vinuri spumante ZAREA din colecția I Love

Vinul romanesc Aurelia Visinescu Anima Chardonnay apartinand Domeniilor Sahateni a primit o valoroasa medalie de argint, in cadrul renumitului Concurs Mondial Chardonnay-du- Monde. Anima Chardonnay s-a evidentiat intre cele 908 marci de vinuri, din 43 de tari, in fata unui juriu de peste 300 de experti degustatori din intreaga lume.

Concursul Mondial Chardonnay-du-Monde, ajuns la a XIX-a editie, a fost organizat in perioada 7-10 martie 2012 la Chateau des Ravatys, podgoria Institutului Pasteur din Saint-Lager, provincia Burgundia (Franta). Competitia internationala premiaza cu medalii cele mai bune vinuri Chardonnay. In cadrul acestui concurs, criteriile de diferentiere ale calitatii vinului sporesc valoarea vinurilor medaliate, intr-o piata in care competitia creste in fiecare zi. Podgoriile castigatoare pot folosi aceasta medalie pe etichetele sticlelor lor.

Vinul medaliat Anima Chardonnay, purtand semnatura renumitului oenolog Aurelia Visinescu, este un vin in editie limitata, de 5523 sticle, invechit in baric romanesc timp de 3 luni. Este un vin intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere si pepene galben, bine integrate cu notele lemnoase si vanilice. Corpolent si catifelat, cu aciditate bine echilibrata, acest vin impresioneaza prin buchet atragator si postgust lung. Anima Chardonnay este savuros alaturi de mancarurile cu sos alb, homar, carne de curcan sau chiar de porc, budinci si prajituri cu crema de unt. Se recomada a se servi bine racit.

„Suntem onorati de medalia obtinuta de acest vin tanar, Chardonnay fiind una din plantatiile noi de pe Domeniile Sahateni. In 2011, am recoltat pentru prima data din aceste podgorii si suntem fericiti ca ne ofera inca de la inceput un vin medaliat” a declarat Aurelia Visinescu.

Ca parte a asigurarii calitatii, toti juratii noi trebuie sa participe la o zi de training inainte de a putea fi selectati in cadrul competitiei Chardonnay-du-Monde. Pentru fiecare nou jurat, sesiunea include determinare senzoriala, identificarea aromelor Chardonnay si diferite exercitii pentru a se familiariza cu metodele folosite in concursurile internationale.

Concursul Chardonnay-du-Monde s-a remarcat fata de alte competitii internationale datorita standardelor mult mai stricte ale calitatii si fidelitatea fata de principiile pe care a fost fondat: diversitate si standarde inalte ale calitatii. In cadrul acestei editii au fost medaliati 303 participanti: 67 cu aur, 191 cu argint si 45 cu bronz.

Elevii romani au castigat 15 medalii la Olimpiadele Internationale de Informatica, Matematica si Fizica
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: