Setari Cookie-uri

Anima Chardonnay 2011 medaliat cu argint la Concursul Mondial Chardonnay-du-Monde

Vinul romanesc Aurelia Visinescu Anima Chardonnay apartinand Domeniilor Sahateni a primit o valoroasa medalie de argint, in cadrul renumitului Concurs Mondial Chardonnay-du- Monde.

Vinul medaliat Anima Chardonnay, purtand semnatura renumitului oenolog Aurelia Visinescu, este un vin in editie limitata, de 5523 sticle, invechit in baric romanesc timp de 3 luni. Este un vin intens, cremos, cu arome de fructe tropicale, pere si pepene galben, bine integrate cu notele lemnoase si vanilice. Corpolent si catifelat, cu aciditate bine echilibrata, acest vin impresioneaza prin buchet atragator si postgust lung. Anima Chardonnay este savuros alaturi de mancarurile cu sos alb, homar, carne de curcan sau chiar de porc, budinci si prajituri cu crema de unt. Se recomada a se servi bine racit.

„Suntem onorati de medalia obtinuta de acest vin tanar, Chardonnay fiind una din plantatiile noi de pe Domeniile Sahateni. In 2011, am recoltat pentru prima data din aceste podgorii si suntem fericiti ca ne ofera inca de la inceput un vin medaliat” a declarat Aurelia Visinescu.

Ca parte a asigurarii calitatii, toti juratii noi trebuie sa participe la o zi de training inainte de a putea fi selectati in cadrul competitiei Chardonnay-du-Monde. Pentru fiecare nou jurat, sesiunea include determinare senzoriala, identificarea aromelor Chardonnay si diferite exercitii pentru a se familiariza cu metodele folosite in concursurile internationale.

Concursul Chardonnay-du-Monde s-a remarcat fata de alte competitii internationale datorita standardelor mult mai stricte ale calitatii si fidelitatea fata de principiile pe care a fost fondat: diversitate si standarde inalte ale calitatii. In cadrul acestei editii au fost medaliati 303 participanti: 67 cu aur, 191 cu argint si 45 cu bronz.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Martie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.