Setari Cookie-uri

Un procent de 58% din romanii care consuma bauturi alcoolice aleg berea

Un procent de 58% din romanii cu varsta peste 18 ani care consuma bauturi alcoolice aleg berea atunci cand se intalnesc cu prietenii, iar aproape jumatate din acestia obisnuiesc sa bea bere in timpul mesei

Comunicat de Presa

Un studiu efectuat la solicitarea Asociatiei Berarii Romaniei de catre compania de cercetare de piata Gfk Romania a evidentiat faptul ca 58% din romanii cu varsta peste 18 ani care consuma bauturi alcoolice opteaza pentru bere atunci cand se intalnesc cu prietenii.

Intr-un clasament pe regiuni, locuitorii Olteniei conduc detasat, acestia alegand berea in proportie de peste 78% atunci cand se intalnesc cu prietenii, fiind urmati de locuitorii Munteniei, cu un procent de 60,34%, apoi de bucuresteni, care detin un procent de 58%, si de locuitorii Dobrogei, cu 56,5%. (datele se refera la persoane cu varsta peste 18 ani, consumatoare de bauturi alcoolice)

In ceea ce priveste prezenta berii in timpul meselor, aproape 50% din romanii cu varsta peste 18 ani, consumatori de bauturi alcoolice, obisnuiesc sa bea bere in timp ce iau masa. Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.050 persoane, barbati si femei, cu varsta peste 18 ani, iar perioada in care s-a derulat studiul a fost septembrie – octombrie 2011. Rezultatele studiului sunt reprezentative pentru populatia Romaniei cu varsta peste 18 ani.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.