Setari Cookie-uri

ALIAT da startul Caravanei Alcohelp sambata aceasta, in parcul Cismigiu

ALIAT si HEINEKEN incep calatoria anuala pentru prevenirea consumului abuziv de alcool: Caravana Alcohelp va ajunge in Bucuresti si in 4 regiuni ale tarii

comunicat de presa

ALIAT, principala organizatie non-guvernamentala din Romania care ofera servicii in domeniul adictiilor, cu sprijinul HEINEKEN Romania, continua Caravana Alcohelp, un program menit sa atraga atentia asupra efectelor pe care le are consumul abuziv de alcool asupra sanatatii si sa inlesneasca accesul la interventii de prevenire si tratamentul consumului problematic de alcool. Calatoria Alcohelp incepe sambata, 7 iulie, in Bucuresti. Caravana va ajunge in urmatoarele luni in zone urbane si rurale din 4 regiuni ale tarii (Moldova, Dobrogea, Oltenia si Transilvania).

Pe 7 iulie, are loc startul oficial al Caravanei Alcohelp. Specialistii ALIAT in adictii si voluntarii parteneri se vor afla sambata, intre 09.30 si 17.00, in Parcul Cismigiu, intrarea din B-dul Mihail Kogalniceanu. Ei vor oferi consiliere si materiale informative tuturor persoanelor interesate si vor discuta despre consecintele pe care le are consumul abuziv de alcool. Vizitatorii isi vor putea evalua consumul de alcool prin completarea unui chestionar AUDIT de auto-evaluare a consumului de alcool. Voluntarii vor oferi informatii despre www.alcohelp.ro, prima platforma on-line de consiliere si interventie de tip e-health adresata persoanelor cu un consum problematic de alcool.

Citește și:

Rezultatele Caravanei Alcohelp de anul trecut, precum si concluziile cercetarii pe care am realizat-o despre serviciile medicale pentru persoanele cu un consum problematic de alcool au demonstrat ca exista o nevoie urgenta de interventie pentru aceste persoane si pentru cei apropiati lor. Din acest motiv, am hotarat sa continuam Caravana Alcohelp si in 2012. Editiile trecute ale Caravanei ne-au aratat ca astfel de inteventii specializate in mijlocul comunitatilor sunt cu adevarat utile. Caravana Alcohelp ne ajuta sa intram in contact direct cu acei oameni care ar putea avea nevoie de ajutorul nostru, sa ii cunoastem personal. Ajungem astfel sa observam indeaproape problemele specifice legate de consumul abuziv de alcool, in zone din toata tara. Incepem Caravana anul acesta in Bucuresti, pentru ca in urmatoarele luni sa ajungem in 4 regiuni din Romania. Oamenii vor putea sa isi evalueze propriul consum de alcool. Noi le vom vorbi despre urmarile negative ale unui consum abuziv de alcool si despre ce pot face pentru a le gestiona.”, spune Eugen Hriscu, Director Stiintific ALIAT, medic specialist psihiatru, formator in domeniul dependentei de substante.

Citește și:

“Prin parteneriatul pe care il avem cu ALIAT- sub forma programului Alcohelp - urmarim sa oferim solutii concrete care sa vina atat in ajutorul persoanelor cu un consum problematic de alcool, cat si in ajutorul apropiatilor acestora. Continuarea din acest an a Caravanei Alcohelp este una dintre aceste solutii si are 2 obiective: sa promoveze consumul responsabil de alcool si sa ofere sprijin si indrumare. Credem cu tarie ca, aceste actiuni repetate vor da rezultate pe termen lung. In viitor, vom continua parteneriatul cu ALIAT, ca parte a agendei noastre de sustenabilitate “Brewing a Better Future”, declara states Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN Romania.

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.