Setari Cookie-uri

ALIAT da startul Caravanei Alcohelp sambata aceasta, in parcul Cismigiu

ALIAT si HEINEKEN incep calatoria anuala pentru prevenirea consumului abuziv de alcool: Caravana Alcohelp va ajunge in Bucuresti si in 4 regiuni ale tarii

In ultimii 2 ani, Caravana Alcohelp a ajuns in 34 de localitati din zone urbane si rurale din Romania. Aproximativ 14.800 de materiale informative, despre efectele si masurile care trebuie luate in cazul consumului problematic de alcool, au ajuns la vizitatori. 2000 de persoane si-au evaluat consumul de alcool si au primit consiliere de la specialistii ALIAT, in cadrul Caravanei Alcohelp.

Caravana Alcohelp este extensia offline a platformei www.alcohelp.ro, care ofera informatii importante persoanelor cu un consum problematic de alcool. In ultimii 2 ani, 45.000 de persoane au accesat platforma si peste 1.700 de persoane au completat chestionarul online de auto-evaluare a consumului de alcool. Dintre acestia, 47% au parcurs toti pasii programului Alcohelp.

Informatii despre www.alcohelp.ro

Cine beneficiaza de www.alcohelp.ro?

Citește și:

Beneficiarii potentiali ai programului Alcohelp sunt persoane din mediul urban si rural, cu acces la internet. Acestia se impart in trei categorii: o prima categorie direct vizata o constituie persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani, pentru care proiectul are valoare curativa, o alta categorie sunt cei pentru care beneficiul este de preventie, in special in randul adolescentilor, precum si o a treia categorie de persoane cu varste de peste 44 de ani pentru care platforma va functiona ca o poarta de acces in sistemul specializat de ingrijiri.

Cum functioneaza www.alcohelp.ro

www.alcohelp.ro contine instructiuni prin care i se explica utilizatorului pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a beneficia de acest serviciu, un chestionar de auto-evaluare a gradului de periculozitate a consumului de alcool, informatii cu privire la consumul de alcool, un forum, posibilitatea contactarii prin e-mail a unui specialist, instrumente de auto-monitorizare a situatiilor de risc si serviciile specializate pentru tulburarile legate de consumul abuziv de alcool. Platforma garanteaza confidentialitatea si anonimatul beneficiarilor si este un serviciu oferit gratuit. Avantajul este ca respecta in totalitate programul clientului, acesta putand accesa programul oricand doreste si putandu-l parcurge in propriul sau ritm, fara a necesita deplasarea la o anumita locatie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.