Setari Cookie-uri

Donna Medical Center dedica luna martie unei noi campanii de prevenire a cancerului

Un Martisor pentru sanatate, viata si speranta

Cum prevenim cancerul de san si de col uterin

In Romania, cancerul de san reprezinta prima cauza a mortalitatii feminine prin boala canceroasa. In fiecare an, aproximativ 6000 de femei se imbolnavesc de cancer la san si aproximativ jumatate mor din acest motiv, in tara noastra.

La nivel european, incidenta acestei boli este chiar mai mare (1 din 9 femei), dar mortalitatea mult mai scazuta, ca urmare a faptului ca in alte tari, spre deosebire de Romania, boala este depistata de timpuriu si tratata inainte de a afecta iremediabil pacienta, datorita existentei programelor de screening.

Cancerul de col uterin are o incidenta mai mica fata de cel mamar, atat in Romania, cat si in Europa, dar statisticile raman ingrijoratoare. In Romania, 3000 de femei se imbolnavesc anual si aproximativ 2000 mor din aceasta cauza (cu alte cuvinte, sase femei mor zilnic).

Citește și:

Statistica plaseaza Romania pe primul loc in Europa ca rata a mortalitatii provocate de cancerul de col uterin, fapt determinat de informarea scazuta a femeilor in privinta acestei boli si frecventa foarte scazuta a controalelor care ar putea preveni aceasta forma de cancer (in principal testul Babes Papanicolau).

Testul Babes Papanicolau este principala metoda de depistare precoce a modificarilor celulare anormale de la nivelul colului uterin si a cancerului de col uterin. Investigatia este recomandata anual, inca de la inceperea vietii sexuale. De asemenea, un rol important il ocupa vaccinarea anti HPV (virusul responsabil de cele mai multe cazuri de cancer cervical).

Tot anual este recomandat un control al sanilor. „Mai ales dupa varsta de 30 de ani, ecografia, si respectiv mamografia pentru femeile de peste 40 de ani, trebuie sa se realizeze o data pe an. In plus, acum pacientele au la dispozitie o metoda complementara de diagnostic – sonoelastografia – care ne ajuta sa diferentiem nodulii mamari maligni (cancere mamare) de cei benigni si sa obtinem informatii suplimentare despre acele formatiuni”, explica Dr. Elena Claudia Teodorescu.

Citește și:

Aceste controale vor fi cu atat mai eficiente cu cat vor fi realizate de o echipa medicala specializata si cu expertiza ridicata in afectiunile specifice femeilor.

O astfel de clinica este Donna Medical Center, centru dedicat sanatatii femeilor, specializat in depistarea cancerului mamar, precum si in diagnosticarea afectiunilor ginecologice și endocrinologice. Clinica pune la dispozitie aparatura de ultima ora, care poate oferi medicilor informatii detaliate in privinta starii pacientei si poate contribui semnificativ la obtinerea unui diagnostic corect.

Despre Donna Medical Center
Donna Medical Center este localizat in cladirea ILION din Str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucuresti. Programarile se pot face online pe www.donna-medicalcenter.ro sau telefonic 021/252.32.32, 021/252.32.33, 0374.080.008.
Pentru mai multe informatii vizitati www.donna-medicalcenter.ro, www.facebook.com/donnamedicalcenter si blogul www.cancersan.blogspot.com.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.