Setari Cookie-uri

Magazinul IKEA vinde din nou chiftelute suedeze

Vanzarea chiftelutelor va fi reluata intai in Restaurant, apoi in Magazinul cu delicatese suedeze.

Comunicat de presa

Mai multe magazine IKEA din lume incep sa serveasca din nou chiftelute suedeze*. Incepand cu 3 aprilie, acestea se vor regasi si in magazinul IKEA din Baneasa. Vanzarea va fi reluata mai intai in Restaurant urmand ca, in urmatoarea luna, sa oferim clientilor si chiftelute ambalate in Magazinul cu delicatese suedeze.

Increderea consumatorilor si a angajatilor nostri este deosebit de importanta pentru noi. Astfel, inca de la aparitia primelor informatii legate de tema carnii de cal, am decis sa actionam cu maxima prudenta in beneficiul clientilor si al angajatilor nostri si am retras de la vanzare chiftelutele atat din Restaurant, cat si din Magazinul cu delicatese suedeze pentru verificari.

Chiar daca rezultatele analizelor derulate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au infirmat prezenta carnii de cal in chiftelutele din magazinul IKEA Romania, investigatiile pe plan global au fost continuate.

Citește și:

Ca un prim pas, am analizat productia de chiftelute impreuna cu un specialist din afara companiei si cu furnizorul din Suedia. Ce a rezultat:

- Am simplificat lantul de aprovizionare prin reducerea numarului de furnizori de carne.

- Am implementat un sistem suplimentar de securitate alimentara prin adaugarea unor teste de ADN, care vor fi efectuate atat asupra carnii crude, cat si asupra produsului final. Am luat aceasta masura pentru a ne asigura ca intotdeauna chiftelutele noastre vor contine doar ingredientele listate pe eticheta.

Urmatorii pasi:

- In colaborare cu o companie externa de asigurare a calitatii dezvoltam acum noi cerinte pentru aprovizionarea si prelucrarea tuturor produselor noastre din carne, cu scopul de a putea asigura urmarirea deplina a acestora.

- Analizele ADN vor fi puse in aplicare ca o procedura normala pentru carnea tocata de la toti furnizorii, in toate unitatile de productie.

Citește și:

- Prin analize realizate periodic si de catre o terta parte ne vom asigura ca furnizorii si sub-furnizorii respecta aceste stricte cerinte.

In momentul acesta facem tot posibilul sa gasim o solutie sustenabila cu privire la chiftelutele care au fost oprite de la vanzare. Deoarece acestea nu prezinta niciun risc de sanatate, verificam ce posibilitati avem ca sa actionam intr-un mod responsabil, in conformitate cu cerintele legale.

* In urma cu o luna, in Republica Ceha au fost descoperite urme de carne de cal in chiftelutele produse pentru IKEA. In perioada imediat urmatoare acestea au fost retrase din 24 de tari inclusiv Romania pentru verificari.

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.