Setari Cookie-uri

Romanian Design Week Preview: 17-26 mai 2013

Romanian Design Week - Preview include peste 90 de designeri, mai bine de 30 de locuri si 38 de evenimente colaterale.

EVENIMENTE COLATERALE

In cadrul Romanian Design Week - Preview vor avea loc 38 de evenimente colaterale, care vor trasa harta designului romanesc si vor promova creativitatea locala. Mai multe detalii despre acestea puteti gasi pe RomanianDesignWeek.com, pe pagina de facebook a evenimentului sau pe hartile pe care le puteti gasi in toate locatiile implicate.

La Carturesti Verona, in cadrul ROD, vei putea admira instalatia Strainers‘ Light, realizata de Palier Design- autori Carmen Acsinte si Eduard Constantin. Proiectul a aparut ca raspuns la nevoia de obiecte simple, care sa iasa din tipar si care, in fapt, nu corespund unor practici conventionale: lingura devine scrumiera, indicatorul auto - scaun, nasturii-moneda de schimb.

Sub aceasta paradigma cei doi artisti au creat lampile Strainers’Light, care vor fi comercializate in cadrul ROD. Fiecare produs este unicat si realizat 100% manual de catre Palier Design.

Citește și:

Colectia de lampi va fi prefigurata de aceasta instalatie care incoporeaza elementul care i-a imspirat, un obiect de gospodarie- sita.

Downtown Bucharest & Magazinul Eva

Downtown Bucharest este o noua zona si un nou brand in centrul capitalei, care include zona dintre Romana si Universitate, Triunghiul Muzeelor in Piata Victoriei, La Sosea pe Kiseleff, Esplanada-noul brand urban din preajma Bibliotecii Nationale. Romanian Design Week recomanda acest traseu de vitrine, teatre, sali de spectacol, gradini si strazi cu stil din centrul capitalei, din care face parte si Magazinul Eva, care aduna in acelasi renumit spatiu nume cu greutate in designul romanesc, printre care: 109, Murmur, Adelina Ivan, Carmen Secareanu, Patzaikin, Irina Schrotter si Lucian Broscatean.

Neogalateca Design Showcase, Special Five O'clock Tea la Galateca

Citește și:

Vineri, 24 mai, intre orele 17.00-19.00

Evenimentul va cuprinde atat o prezentare a obiectelor de design din galerie, cat si din gallery-shop. Elementul central al prezentarii va fi tricoul special creat pentru Galateca de catre designerul roman Andreea Badala (Murmur), alaturi de alte creatii ale acesteia.

Remake Hierogamia la Createur 5D Emotions

19-26 mai

Pe Strada Doamnei, la numarul.5, vei putea admira o instalatie de arta: 5 poezii nemaiauzite, 5 actori celebri, 5 melodii create special pentru acest eveniment si 5 parfumuri de nisa.

Shhhh, LISTEN ! Do you SMELL art? @ Hobirama

Hobirama by Createur se alatura Romanian Design Week in perioada 19-26 mai, prin expunerea unei serii de fotografii reprezentand lucrari ale lui Teo Isfan , urmand ca noaptea de vineri, 24 mai, sa gazduiasca "Noptea Alba a Tatuajelor", in colaborare cu Industrial Tattoo. Adresa: Hanul cu Tei- pravalia 23.

Citește și:

Noaptea Birourilor de Arhitectura

Joi, 23 mai, intre 18.00 si 22.00, birourile de arhitectura isi deschid portile si invita curiosii sa le viziteze sediul, sa le cunoasca echipa si sa intelega astfel mai bine acest domeniu. Printre birourile care si-au anuntat participarea se numara: AA Studio, Square One, SYAA, PZP, Centerpoint, RPR_, Republic of Architects, BBM Group, UnulaUnu, Tegmark, EasternWorks, Ideogram Studio, Stardust, Wolfhouse Productions, Laboratorul de Arhitectura (Parametrica) si PRODID.

ANNART - ALT ALB - Carmen Secareanu | Daniela Fainis | Ciprian Manda

AnnArt deschide un spatiu nou, o galerie + gradina in care va expune design, fotografie si proiect independent, pe 24 mai, intre orele 20.00 – 02.00.

Programul evenimentelor din cadrul Romanian Design Week - Preview va mai include: Bucuresti Optimixed, 17-23 Mai, Galeria Imbold, Decalogul Designului Romanesc, 17-26 mai, Dizainar, Expozitia „Less is more”- Graffiti BBDO, 17-26 mai, Aiurart, Expozitiile Obiectual si Made in Romania, 18-24 mai, Fabrik/Ping Pong Shop, Behance Portofolio Reviews, powered by The Type Collective, 18 mai, in Cafe Verona, Carturesti, Plimbari Urbane: La Belle Epoque in Bucuresti – Bulevarde prin mahala, 19 mai, ora 11:00, Expozitia Fluente romanesti, 20-25 mai, intre 10:00 si 19:00 – Sediul Fundatiei Friends for Friends & Friends Advertising, Design Trend Book 2013 la Intro, 20-25 mai, Intro showroom, Verde-n fata, 21 mai, Carol 53, Conferinta de presa BMW, 22 mai, The Ark, Curs de pictura pe portelan, 23 mai, Atelierul Wagner, Noaptea Birourilor de Arhitectura, 23 mai, sediile birourilor participante, Fashion Picnic, 25 mai, Dianei4, Made in RO - Targ de design romanesc, de Designist.ro, 25-26 mai, Alchemia, Tav’art Collective, 25 mai, Lowe&Partners, Design de amorul artei, la Aiurart, Expozitie Hello Menthol, la Acuarela, Expozitia “How we can design something that we can’t imagine”, de Parametrica, 20-25 mai.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.