Setari Cookie-uri

Ghid de sanatate orala pentru femeile insarcinate

In timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de aparitie a complicatiilor dentare din cauza modificarii profilului hormonal

Comunicat de presa

In plus, majoritatea femeilor gravide acorda atentie exclusiv copilului si neglijeaza propria sanatate orala. Totusi, este foarte important ca femeia gravida sa inteleaga importanta ingrijirii dintilor atat pentru ea insesi, cat si pentru a-i asigura bebelusului o dezvoltare sanatoasa.

"De ce este necesar ca femeile insarcinate sa fie foarte atente la igiena lor dentara? De exemplu, complicatiile dentare din timpul sarcinii pot influenta greutatea copilului la nastere, iar femeile cu afectiuni ale gingiilor prezinta risc de nastere prematura.", informeaza Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, medic dentist cu Dublu Doctorat in Stiinte Medicale, recunoscut pentru competentele sale in Elvetia, Germania si SUA si coordonator al Clinicilor Oekodent Zahnartze din Wettingen, Elvetia si Swiss Ecodent din Bucuresti, Romania.

Citește și:

Problemele dentare care pot aparea in timpul sarcinii sunt sangerarile, durerile gingivale sau umflarea gingiilor. Acestea dispar odata cu nasterea, insa pot genera complicatii. Pentru a le evita, medicii stomatologi recomanda ingrijirea dintilor si a gingiilor prin periaj dentar regulat si folosirea atei dentare, alaturi de o alimentatie echilibrata si de un control stomatologic periodic.

Pentru a mentine o stare buna de sanatate a gingiei si a dintilor in cursul sarcinii, specialistii Clinicii Swiss Ecodent sugereaza:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.