Setari Cookie-uri

Fara intepaturi de tantar!

A venit deja vara i te surprinzi din ce in ce mai des cu gandul la vacan. Fie c intenionezi s pleci pe meleaguri exotice, pe litoralul Mrii Negre sau in Delt, nu lsa neplcerile pricinuite de anari s ii pericliteze vacana. Anotimpul cald i umezeala atrag insecte ale cror inepturi pot crea un adevrat disconfort i-i pot strica buna dispoziie, astfel c este foarte important s te echipezi corespunztor inainte de a pleca intr-o cltorie i chiar i atunci cand iei la plimbare in parc.

Inepturi suprtoare

Inepturile de anari provoac aproape intotdeauna o reacie de aprare din partea organismului care se manifest prin inroirea pielii i formarea unei umflturi iritante. In cazuri speciale, se produc leziuni i infecii cauzate de infectarea prin scrpinare, sau chiar febr.

Copiii - intele cele mai uoare

Copiii sunt inte ideale pentru anari: au pielea subire, vasele sanguine superficiale, uor de ptruns, i un somn adanc. Copilul nu suport mancrimea, aa c se va scrpina mai mult decat un adult, cauzandu-i mici rni care favorizeaz infectarea cu bacteriile aflate in mod normal pe piele.

Boli prinse din zbor

Prin ineptur, unele specii de anari pot inocula in circuitul sanguin al persoanei afectate ageni patogeni cum ar fi malaria, febra galben i alte boli. In zonele geografice in care astfel de boli patologice sunt rspandite, insectele reprezint un mijloc de transmitere a maladiilor.
Dei bolile infecioase transmise de anari sunt mai frecvente in special in zonele tropicale i subtropicale, i in ara noastr au fost inregistrate astfel de cazuri. Acum caiva ani a existat o sever epidemie de encefalit cauzat de virusul West Nile, transmis prin ineptura anarilor.

Alergii i ocul anafilactic

La persoanele foarte sensibile, reacia depete mancrimea normal, mai ales dac inepturile sunt numeroase i in mai multe locuri: zonele afectate se umfl i starea de ru se generalizeaz (urticarie, scderea tensiunii sanguine, simptome gastrointestinale, hipertermie i oc anafilactic).

Informaii inainte de cltorie

Inainte de a pleca intr-o cltorie in ri exotice, informai-v asupra bolilor rspandite in acea regiune i asupra insectelor care ar putea fi periculoase. Dac e necesar, vaccinai-v sau luai-v msuri profilactice. i, in orice caz, punei-v in bagaj produse repelente - aceste produse in anarii la distan dac se aplic pe toate zonele expuse de pe corp, de mai multe ori pe zi.

Sfatul medicului

Cerei medicului informaii despre produsul cel mai potrivit pentru protecia copiilor i a familiei impotriva inepturilor anarilor. In cazul leziunilor provocate de scrpinare excesiv, urmai sfatul medicului cu privire la tratamentul terapeutic. Dac reacia la ineptur este anormal sau extrem de violent, mergei de urgen la un centru de prim-ajutor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.