Setari Cookie-uri

Sanatatea, principalul motiv pentru care oamenii aleg sa urmeze un program de slabire

Peste doua treimi dintre romanii care au participat la un studiu despre obiceiuri si noi tendinte in nutritie, realizat de Doxa pentru BodyKey by NUTRILITE, considera sanatatea cel mai important motiv pentru a urma un program de slabire.

comunicat de presa:

„73% dintre romani, in special barbati, sunt motivati de grija pentru sine si sanatatea lor atunci cand iau decizia de a urma o dieta, iar 43% dintre romani, preponderent tineri si femei, intentioneaza sa piarda in greutate din motive estetice, mai ales in perioada sezonului cald”, releva studiul european despre stiluri de viata si obiceiuri de nutritie.

Studiul a fost realizat de Institutul de Cercetare Doxa din Italia in 8 state europene – Cehia, Finlanda, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, Romania si Suedia, la initiativa Bodykey by NUTRILITETM.
Rezultatele studiului indica faptul ca 67% dintre romanii intervievati, cu precadere femei de peste 50 de ani, au incercat sa urmeze un regim de slabire, in timp ce 14% nu au apelat niciodata la astfel de programe, dar iau in considerare acest aspect.

Citește și:

In ceea ce priveste sursele de informare pentru programe de slabit, internetul reprezinta cu siguranta principala sursa in cele 8 tari intervievate, insa cu toate acestea, din ce in ce mai putini romani (43%) aleg sa se informeze doar din mediul online sau din reviste de specialitate (27%), astfel ca peste o treime din cei intervievati (37%) apeleaza la nutritionisti sau dieteticieni pentru sfaturi cu privire la controlul greutatii.

Mai mult, majoritatea persoanelor intervievate la nivelul celor 8 tari considera ca dietele rapide nu reprezinta o practica buna si ca au nevoie sa urmeze un stil de viata sanatos si mai activ pentru a avea grija de sanatatea lor.

Potrivit studiului, 7 din 10 romani si-au manifestat interesul de a incerca un program de control al greutatii cu o abordare holistica care sa includa un plan personalizat de exercitii si valori nutritive, personalizat astfel incat sa le satisfaca nevoile specifice.

Citește și:

Similar, a reiesit ca exista un interes considerabil din partea romanilor de a face un test genetic pentru a descoperi cum raspunde metabolismul la consumul de alimente si efortul fizic. Mai mult, 23% dintre romanii intervievati si-ar dori un antrenor care sa le ofere sfaturi si o indrumare eficienta in ceea ce priveste dieta pe care o urmeaza.

Sondajul de opinie a abordat si subiectul sport si activitati fizice, de unde a reiesit ca romanii isi petrec in medie 3 ore pe saptamana pentru astfel de activitati. Mai mult, tendinta de a imbina sanatatea, sportul si dieta cu tehnologia este din ce in ce mai mare in randul romanilor, astfel ca 40% dintre respondenti folosesc dispozitive speciale sau aplicatii mobile pentru a-si monitoriza sanatatea. De asemenea, 31% dintre romani utilizeaza retele sociale pentru a urmari activitatile sportive (in special de fitness) si dietele vedetelor preferate.

Citește și:

Datele pentru studiul comandat de Bodykey by NUTRILITETM au fost colectate in urma unui sondaj realizat online, in perioada 16 - 24 iunie 2015, de catre Institutul de Cercetare Doxa din Italia, pe un esantion de 1.000 de persoane adulte, cu varste curpinse intre 18 si 64 de ani.

BODYKEY BY NUTRILITE

bodykey by NUTRILITE™ este un program dezvoltat si validat de catre nutritionisti, psihologi si experti in fitness. Programul are la baza predispozitia ta genetica cu privire la nutritie si activitate fizica si ia in considerare stilul tau de viata, precum si preferintele personale.

bodykey by NUTRILITE™ ofera un plan complet care include o varietate de mese instant, retete si suplimente nutritive, care contribuie la respectarea dietei urmate, indiferent de situatie. Planificarea meselor prin bodykey™ permite consumul de alimente adaptate nevoilor fiecarei persoane, astfel incat ceea ce mananca sa fie in conformitate cu ceea ce functioneaza pentru acea persoana, si nu invers. Mai mult, prin sustinerea constanta oferita de expertii bodykey by NUTRILITE™, programul este mult mai sigur si eficient, garantand in acelasi timp confidentialitatea datelor personale. Intregul program poate fi urmat din confortul propriei locuinte.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.