Un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani coordonati de Elaine D. Eaker au publicat un studiu in revista Psychosomatic Medicine incercand sa evidentieze o legatura intre casatorie, riscul de boli coronariene si mortalitate. Studiul s-a desfasurat pe durata a 10 ani si a fost realizat pe 3682 de participanti (aproximativ 48 % barbati si 52% femei). Rezultatele studiului, aparent hilare, trag un semnal de alarma. Iata cateva dintre concluziile lor:
    Burlacii, comparativ cu barbatii casatoriti au sanse se doua ori mai mari sa moara din pricina unei boli coronariene. Si asa a luat sfarsit era bancurilor cu Radio Erevan!
    Femeile care nu se manifesta in timpul conflictelor cu sotii lor, in comparatie cu cele care o fac, sunt predispuse la un risc de 4 ori mai mare de a muri. Asadar, pentru sanatatea ta, invata sa te certi! Aceste femei sunt predispuse catre depresie si sindromul colonului iritabil.
    Barbatii ale caror sotii sunt suparate din cauza problemelor profesionale au un grad de risc de 2.7 ori mai mare de a dezvolta boli coronariene. Se pare ca sentimentul de neputinta ar fi cauza.
    Conflictele in cuplu sunt asociate cu boli ale inimii, insa din pacate nu s-a dovedit ca fericirea si satisfactia ar avea un efect benefic.
Sursa: healthy.ro
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: