Setari Cookie-uri

93% dintre copiii intre 3-6 ani din Romania au carente alimentare de calciu

93% dintre copiii din Romania au fost identificati cu deficiente de calciu si de vitamina D, arata studiul MAMM (Masurarea Aportului de Macro si Micronutrienti la copii prescolari) initiat de Danone Romania, menit sa evalueze carentele alimentare ale copiilor din mediul urban.

Din studiu s-a desprins si preferinta copiilor pentru consumul de dulciuri, in detrimentul altor categorii de alimente.

Studiul MAMM a fost realizat sub coordonarea Profesorului Doctor Andrei Achimas, Prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca, si a avut ca obiectiv principal inregistrarea, pe parcursul a 7 zile consecutive, a aportului alimentar integral, in conditiile mentinerii alimentatiei obisnuite, la copii intre 3-6 ani, din Romania.
MAMM s-a desfasurat in mediul urban, pe un esantion reprezentativ la nivel national si regional, de 394 de respondenti (persoane responsabile cu alimentatia copilului).

Totodata, MAMM a beneficiat de sprijinul Societatii Romane de Nutritie, al Societatii Romane de Pediatrie si al Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Dr. Alfred Rusescu".

„Studiul initiat de Danone este primul de acest tip, iar rezultatele sale sunt foarte interesante si foarte importante pentru medicii practicieni. In contextul in care obezitatea in randul copiilor este in crestere, iar boli precum rahitismul au o prevalenta cu mult superioara in Romania, comparativ cu alte tari europene, investigarea cauzelor acestor evolutii este de importanta majora si o conditie necesara in vederea elaborarii unui plan de actiune privind imbunatatirea starii de sanatate la copii” – a declarat domnul Profesor Universitar Doctor Dimitrie Dragomir, presedinte al Societatii Romane de Pediatrie.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.