Setari Cookie-uri

Sangerarea gingiei: primul semn ca dintii sunt in pericol

Medicii ne sfatuiesc sa mergem imediat la control daca sangeram atunci cand ne spalam pe dinti

Abia in aceasta faza pacientul vine la medic, dar este un stadiu depasit, in care medicul nu mai poate face decat extractia dentara si fixarea protezei”, adauga Dr. Cinel Malita.

Din ce cauza ne sangereaza gingiile?

„Cauza este persistenta microorgansimelor in cavitatea bucala in numar foarte mare, din cauza igienei deficitare. Ele se depun formand asa-zisa placa bacteriana si incep sa atace gingia”, explica Dr. Cinel Malita.

Pentru inflamatiile gingivale incipiente, exista un tratament care poate stopa evolutia bolii. De aceea este important ca oamenii sa se prezinte la dentist.

„Tratamentul este in general profilactic si el trebuie inceput din timp. Este un tratament antiinflamator, antiseptic, antibacterian, realizat cu produse specifice, create special pentru inflamatii gingivale, care pot distruge o mare parte a bacteriilor, chiar daca nu le pot elimina complet. Aici intervine si educatia oamenilor, constiinciozitatea cu care urmeaza sfaturile medicului, rigurozitatea cu care isi fac periajul dentar, utilizarea regulata a produselor de igiena dentara precum pasta de dinti speciala, apa de gura, ata dentara”, mai spune Dr. Cinel Malita.

Cercetarile din domeniul farmaceutic au dus la realizarea celor mai bune combinatii de ingrediente active in pastele de dinti speciale care actioneaza ca un scut in fata bacteriilor.

Parodontax este singura pasta de dinti care contine cele mai multe ingrediente active eficiente in preventia si tratamentul gingivitei si parodontitei.

Diferenta dintre Parodontax si pastele de dinti obisnuite consta in proportia neobisnuit de mare de ingrediente active. Spre deosebire de pastele de dinti standard, precum si de pastele de dinti speciale pentru gingii, Parodontax Fluorid si Parodontax Classic contin 70% ingrediente active pentru ingrijirea gingiilor inflamate: bicarbonat de sodiu si extracte din plante. Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a restabili PH-ul de la nivelul cavitatii bucale, contribuind astfel la prevenirea leziunilor determinate de acizi. Extractul de salvie are efect astringent, antibacterian, musetelul si echinacea previn inflamatiile, menta improspateaza respiratia, smirna si rathania fortifica gingiile si intaresc tesuturile, iar sarea minerala neutralizeaza acizii periculosi din placa dentara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.