Setari Cookie-uri

MBT declara razboi pantofilor!

MBT a lansat in Bucuresti prima incaltaminte fiziologica din lume

MBT a lansat in Bucuresti prima incaltaminte fiziologica din lume

MBT, adica Masai Barefoot Technology, este primul tip de incaltaminte fiziologica din lume, cu un efect pozitiv asupra intregului organism. Beneficiind de o tehnologie unica, conceputa si dezvoltata de specialisti si cercetatori elvetieni, MBT imbunatateste postura, reduce sarcina de presiune asupra articulatiilor, creste activitatea musculara, fortifica intregul aparat locomotor si de asemenea contribuie la arderea caloriilor si la regenerarea muschilor. MBT este singura optiune sanatoasa atat pentru mers, cat si pentru stat in picioare pe suprafete netede si dure.

Viziunea MBT este reprezentata de convingerea ca, atat sanatatea, cat si conditia fizica, sunt in mod semnificativ influentate de felul in care mergem. Incaltamintea fiziologica MBT este recomandata pentru dureri de spate si coloana (scolioza, spondiloza, hernie de disc), dureri artrozice, dar si in situatii de malformatie ale piciorului (platfus, monturi) sau varice. De asemenea, MBT este un mijloc de tonifiere a organismului care asigura un mers placut, confortabil si natural.

Povestea MBT


Un inginer elvetian pasionat, Karl Muller, si un concept inovator inspirat din studiul triburilor seminomade Masai stau la baza primului tip de incaltaminte fiziologica din lume, care are un efect pozitiv asupra intregului organism.

Masai Barefoot Technology pleaca de la premisa mediului natural pentru care organismul uman este creat, devenind antiteza tipului de incaltaminte traditional. Mersul descult pe soluri naturale inegale actioneaza grupe de muschi fundamentale pentru sanatatea aparatului locomotor. De acest lucru s-a convins Karl Muller studiind membrii tribului african Masai, recunocuti pentru postura dreapta si in randurilor carora afectiunile dorsale si articulare sunt aproape necunoscute.

In lumea moderna, talpa dreapta si solul dur forteaza o stabilitate care duce treptat la atrofierea muschilor cu functii esentiale si la aparitia a numeroase afectiuni musculoscheletale (dureri de spate, genunchi si picioare). De aceea, in urma cercetarilor si studiilor initiate de specialistul elvetian, a fost dezvoltata o constructie unica a talpii, bazata pe nucleul « Masai Sensor » care reprezinta esenta MBT si care recreeaza conditiile de mers similare pasirii pe terenuri inegale chiar si pe solul dur si neted.

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.