Vizita la dentist: atac de panica?

Vizita la dentist: atac de panica?
Kudika
27 Februarie 2009

Experientele dureroase sau neplacute traite de un copil la stomatolog pot avea influente negative asupra psihicului acestuia, mergand pana la dezvoltarea fobiilor, a acceselor de anxietate si chiar la atacuri de panica

Experientele dureroase sau neplacute traite de un copil la stomatolog pot avea influente negative asupra psihicului acestuia, mergand pana la dezvoltarea fobiilor, a acceselor de anxietate si chiar la atacuri de panica

Specialistii DENT ESTET 4 KIDS, singura clinica din Romania dedicata exclusiv serviciilor stomatologice pentru copii, trag un semnal de alarma asupra problemelor psihologice care pot aparea la copii in urma unei vizite nereusite la medicul dentist. Sentimentele de frica si anxietate resimtite in copilarie pot afecta dezvoltarea armonioasa ulterioara a adultului, culminand cu fobia fata de controlul stomatologic sau cu atacuri de panica. De aceea, specialistii DENT ESTET 4 KIDS recomanda vizita la medicul stomatolog inainte de aparitia primelor probleme dentare si implicit a durerii.

Pentru a preveni aparitia unor astfel de afectiuni psihologice, este necesar ca primul contact cu medicul dentist sa aiba loc la o varsta cat mai frageda, iar familiarizarea cu cabinetul stomatologic sa se realizeze treptat, prin tehnici ludice si sub indrumarea atenta a specialistilor in psihologie infantila.

”Scoala Stomatologica Britanica recomanda ca prima vizita la dentist sa aiba loc in jurul varstei de 3 ani. Comparativ, Academia de Stomatologie Pediatrica din America recomanda ca primele vizite la dentist sa fie realizate intre 6 luni si 1 an, atentia timpurie acordata problemelor dentare putand preveni pierderea prematura a dintilor temporari afectati de carii. Desi pare o varsta foarte frageda, statisticile demonstreaza ca peste 20% dintre micuti au deja carii la varsta de un an si jumatate – asa-numita ”carie de biberon”, iar aceasta procent este in continua crestere. Pana la 67% dintre copiii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani au carii dentare, ajungandu-se pana la 78% in cazul adolescentilor. Aceasta realitate ar putea fi schimbata daca vizita la medicul stomatolog ar avea un caracter de prevenire.”, atrage atentia Oana Taban, CEO al grupului de clinici DENT ESTET.

Recent, DENT ESTET 4 KIDS a introdus pe piata din Romania noi concepte care faciliteaza prima vizita a micutilor la stomatolog, precum ”Happy Visit” sau sedinta de acomodare si tehnica ”tell-show-do”, de pregatire a copilului pentru tratamentul dentar, explicandu-i si aratandu-i acestuia ce i se va face, inainte de examenul propriu-zis.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri