Setari Cookie-uri

Vizita la dentist: atac de panica?

Experientele dureroase sau neplacute traite de un copil la stomatolog pot avea influente negative asupra psihicului acestuia, mergand pana la dezvoltarea fobiilor, a acceselor de anxietate si chiar la atacuri de panica

”Happy Visit” are rolul de a familiariza copilul cu medicul si cabinetul stomatologic, prin utilizarea jocului ca modalitate de explicare a procedurilor dentare. Copiii vor desena periuta de dinti favorita, vor invata tehnicile corecte de periaj si vor descoperi cabinetul medical prietenos si personalizat cu animatii specifice varstei. Personalul specializat in comunicarea si relationarea cu cei mici transforma astfel o vizita dureroasa si neplacuta intr-o experienta agreabila si o aventura de descoperire, benefica pentru dezvoltarea ulterioara a copilului sau a adolescentului.

”Incurajarea unei atitudini favorabile fata de vizita stomatologica il va ajuta pe copil sau adolescent sa isi depaseasca frica si va preveni anxietatile ulterioare ale adultului. Fiind prima clinica stomatologica care ofera servicii exclusiv pentru copii, DENT ESTET 4 KIDS si-a propus sa ii faca pe micuti sa se simta ca acasa, oferindu-le confortul psihic si increderea de care acestia au nevoie pentru ca prima lor experienta la stomatolog sa fie una placuta. Din acest motiv, am considerat necesar ca primele vizite de acomodare, respectiv „Happy Visit”, sa fie gratuite”, a adaugat Oana Taban.

Specialistii in stomatologie pediatrica si psihologie infantila din cadrul DENT ESTET 4 KIDS recomanda, in cazul unui copil anxios, efectuarea de doua pana la cinci sedinte de acomodare. In plus, DENT ESTET 4 KIDS pune la dispozitia micutilor sedinte de consiliere psihologica, tehnici de relaxare profunda si hipnoza, dar si anestezisti pediatri specializati in metode de analgo- si inhalosedare (sedarea cu protoxid de azot) – servicii inovative pentru Romania, prin care se evita anestezia generala care poate fi daunatoare pentru copii. Costul unui asemenea consult este de 80 RON.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.