Colesterolul la romani

Colesterolul la romani
Kudika
3 Aprilie 2009

In perioada 1-12 aprilie 2009, farmaciile Sensiblu vor derula un program de informare si educare despre colesterol. In aceasta perioada, pacientii vor putea cere sfatul medicilor prezenti in farmaciile Sensiblu ca sa ofere consiliere si consultatii gratuite. Cei care vor veni in farmaciile Sensiblu vor primi si brosuri despre colesterol si vor putea face teste de determinare a tensiunii arteriale, a greutatii si tesutului adipos.

In perioada 1-12 aprilie 2009, farmaciile Sensiblu vor derula un program de informare si educare despre colesterol. In aceasta perioada, pacientii vor putea cere sfatul medicilor prezenti in farmaciile Sensiblu ca sa ofere consiliere si consultatii gratuite. Cei care vor veni in farmaciile Sensiblu vor primi si brosuri despre colesterol si vor putea face teste de determinare a tensiunii arteriale, a greutatii si tesutului adipos.

“Am demarat acest program de informare nationala despre colesterol pentru a raspunde unor nevoi reale ale pacientilor Sensiblu, si anume: lipsa de informatii despre cauzele cresterii nivelului de colesterol, metodele de tratament ale acestei probleme de sanatate precum si altele. Mai mult, Sensiblu isi tine astfel promisiunea facuta catre consumatorii sai si le ofera in continuare sfaturi sanatoase.”, declara Alice David - Senior Brand Manager Pharma Sensiblu.

Cresterea colesterolului reprezinta o problema pentru mai mult de o treime din romani care au colesterolul ridicat, dupa cum rezulta dintr-un studiu realizat de mai multi medici de familie din 20 de judete ale tarii in aprilie 2007.

Asadar, intelegerea masurilor de prevenire a cresterii nivelului de colesterol reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare si asigura o viata mai sanatoasa.

Despre colesterol:

• Colesterolul este substanta lipidica care se regaseste in toate celulele organismului.

• Alimentele care contribuie la cresterea nivelului de colesterol sunt: grasimile de origine animala, in special carnea de porc, galbenusul de oua, lactatele si derivatele de lapte.

• Colesterolul are un rol important in structura membranelor tuturor celulelor, in sinteza unor hormoni (corticosteroizi, sexuali), contribuie in metabolismul zaharurilor si grasimilor din organism, iar colesterolul existent in tesutul tegumentar este convertit sub actiunea razelor solare in vitamina D.

• Colesterolul crescut peste valorile normale este un factor de risc important care anunta dezvoltarea unor boli cardiovasculare si cerebrale. Colesterolul in exces joaca un rol negativ in procesul de ateroscreloza. Aterocreloza reprezinta ingrosarea vaselor sanguine, prin depunerea in principal de colesterol si calciu si dereglarea sistemului cardiovascular.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: