Setari Cookie-uri

Sanatatea din ceasca de cafea

Tot mai multe cercetari arata ca bautura noastra favorita de dimineata ne protejeaza de o multime de boli, din care vreo 10 sunt letale. Gloria Jeans Coffees si PREMIUM DENTAL ne invata cum sa ne bucuram de beneficiile cafelei!

Tot mai multe cercetari arata ca bautura noastra favorita de dimineata ne protejeaza de o multime de boli, din care vreo 10 sunt letale. Gloria Jeans Coffee’s si PREMIUM DENTAL ne invata cum sa ne bucuram de beneficiile cafelei!

Pentru multi dintre noi, ziua nu poate incepe fara o cafea savurata la micul dejun. Cafeaua este unul dintre cele mai studiate produse din lume. Probabil nu v-ati gandit niciodata la cafea ca la un elixir de sanatate. Dimpotriva, incercati sa renuntati la acest viciu aromat. Faceti o greseala, o ceasca de cafea e leac pentru cancerul de colon, trateaza durerile de cap, imbunatateste starea de spirit si performantele cognitive, reduce riscul imbolnavirii de diabet si Parkinson, elimina pietrele de la rinichi si ajuta in dietele de slabire. Aceste cateva argumente ne conving ca lichidul negru si fierbinte nu e nociv pentru sanatate. Cu o conditie: sa nu abuzam. Prea multa cafea ne va face mai mult rau decat bine.

1. Cofeina, benefica in timpul raceli. O ceasca de cafea ajuta la eliberarea adrenalinei, responsabila de senzatia de energizare a corpului. O ceasca de cafea zilnic nu numai ca ne sporeste randamentul, dar ne si protejeaza organismul. Cafeaua nu trebuie eliminata din dieta zilnica atunci când suntem raciti, deoarece ajuta la eliberarea cailor respiratorii.

2. Cafeaua vindeca herpesul. Are proprietati antivirale, spun cercetatorii japonezi, care au testat (in vitro) 15 tipuri de cafea (8 obisnuite si 7 instant). Au descoperit astfel ca in extractul de cafea (indiferent de tipul folosit) exista un ingredient care distruge virusul prin contact direct si impiedica raspindirea lui la celelalte celule invecinate.

3. Experimente realizate recent in Italia, la Universitatea Pavia, au aratat ca anumite molecule din cafea previn adeziunea streptococului Mutans pe smaltul dintilor. Mai mult, PREMIUM DENTAL ne sfatuieste ca „daca langa ceasca de cafea pe care o servim, avem si un pahar cu apa, se poate reduce riscul aparitiei cariilor”, potrivit Dr. stomatolog Serban Atanasiu.

4. Una sau doua cesti de cafea inainte de orice tip de activitate fizica ne ajuta organismul sa reziste mai mult la efort. Un studiu de rezistenta a aratat ca doza optima de cofeina de care corpul are nevoie in timpul exercitiilor este de 3-6 mg pe kilogram .
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.