Setari Cookie-uri

Premiile de Mediu

Cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, Asociatiile ECO TIC si RECOLAMP, sprijina demersul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Fundatiei Terra Mileniul III, WWF, EcoAssist, Greenpeace, Alma-Ro si Copacul de Hartie in organizarea celei de a doua editii a Premiilor de Mediu. Ca si anul trecut, politicieni, autoritati locale si centrale, personalitati si jurnalisti vor fi premiati pentru contributia, pozitiva sau negativa, pe care au avut-o in domeniul protectiei mediului. Evenimentul va avea loc vineri, 5 iunie, si se va desfasura la Cafeneaua Verde Cafe din strada Domnita Ruxandra nr.15, incepand cu orele 18.30. Ceremonia de premiere va fi urmata de un concert DrumUp si de aparitia Omuletilor Verzi.

Evenimentul de decernare a premiilor va avea loc vineri, 5 iunie si se va desfasura la Cafeneaua Verde Café din strada Domnita Ruxandra nr.15, incepand cu orele 18.30. Ceremonia de premiere va fi urmata de un concert DrumUp si de aparitia Omuletilor Verzi.

In 2008, pe lista premiatilor s-au aflat ministrul Korodi Attila, europarlamentarii Daciana Sarbu si Magor Imre Csibi, parlamentarii Peter Eckstein Kovacs si Gheorghe Funar, Adevarul Verde, ProTV si revista Tabu - la categoria iubitorilor naturii, iar ministrul Varujan Vosganian, parlamentarii Relu Fenechiu, Dan Carlan si Verestoy Attila - la categoria premii negative acordate distrugatorilor mediului. In 2009, lista premiantilor cuprinde nume noi, persoane cunoscute, care ni se vor alatura la eveniment pentru a sarbatori impreuna Ziua Mediului


“Premiile de Mediu aduc un suflu nou in peisajul actiunilor dedicate protectiei mediului de la noi. Dorim sa stabilim o relatie directa cu cei care dau dovada de interes real si preocupare fata de problemele mediului. ” declara domnul Valentin Negoita, Presedinte al Asociatiei ECO TIC.

“Constatam cu bucurie ca in Romania sunt din ce in ce mai multi oameni care pun suflet si care pot determina schimbari majore in plan local. Un cetatean preocupat, un ONG, o firma de salubritate, un consilier local, un primar, un angajat … acestia sunt “eroii” nostri, cei care determina o schimbare in atitudine si o imbunatatire a starii de fapt. Trebuie sa-i cunoastem si sa le recunoastem rezultatele, fiind convins ca modelele pozitive atrag reactii pozitive” a completat Raul Pop, Director General Recolamp.

Asociatia ECO TIC are o activitate bogata de constientizare a populatiei in privinta importantei protejarii mediului inconjurator. Dintre proiectele dezvoltate de asociatie pe parcursul acestui an, putem aminti Proiectul Pilot de la Ploiesti, dezvoltat in perioada decembrie 2008 – iunie 2009. Sub mesajul “Colectezi si castigi un mediu curat!”, a fost demarata o campanie de informare si colectare DEEE, adresata locuitorilor Municipiului Ploiesti, in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti, Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti si Inspectoratul Scolar Judetean. Un alt proiect dezvoltat de catre ECO TIC este Proiectul Verdis, initiat in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde. Derulat sub sloganul „Colecteaza si castigi un mediu sanatos”, programul isi propune sa ii convinga pe elevii de gimnaziu si liceu de beneficiile colectarii selective si a reciclarii deseurilor. Programul de educatie si informare ecologica Verdis este destinat unor scoli si licee din Bucuresti, Brasov, Cluj, Galati si Iasi. Elevii scolilor care iau parte la program vor fi incurajati sa colecteze cat mai multe deseuri electrice si electronice, precum si cantitati cat mai mari de hartie si plastic in cadrul unei competitii cu mai multe etape si cu premii in valoare totala de 8000 de euro.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.