Setari Cookie-uri

Alaturi de tine

Expozitia de fotografie Alaturi de tine de la Bucuresti este parte a campaniei More Than Talk, initiata de Samsung la nivel mondial

Expozitia de fotografie „Alaturi de tine” de la Bucuresti este parte a campaniei More Than Talk, initiata de Samsung la nivel mondial

Fotografa Alisa Tarciniu si Samsung au vernisat saptamana trecuta expozitia de fotografie „Alaturi de tine”, o expozitie ce vorbeste despre Iubire, Incredere si Curaj si care are menirea sa cheme la lupta impotriva cancerului la san.



Vernisajul a avut loc in aceeasi zi in care Samsung lansa la Londra ”Ziua Europeana pentru Constientizarea Cancerului de San” printr-un eveniment intitulat Samsung Pink Ribbon la care au participat numeroase celebritati. Data de ”15.10.09” reprezinta punctul de plecare al campaniei ”More Than Talk” – o initiativa online a Samsung ce poarta mesajul ”Everybody’s Doing It: 15.10.09”. Aceasta este ziua incepand cu care femeile din intreaga Europa vor fi incurajate sa fie mai constiente in ceea ce priveste cancerul de san.

Expozitia de fotografie „Alaturi de tine” se desfasoara intre 16 si 24 octombrie, in Pasajul Universitatii si indeamna trecatorii sa se opreasca cateva minute si sa reflecteze asupra intrebarii: cat timp avem. Expozitia are ca scop sensibilizarea si tragerea unui semnal de alarma asupra unei probleme extrem de grave cu care multe femei din Romania se confrunta in tacere - cancerul de san. Ele ajung sa fie diagnosticate prea tarziu, din lipsa de informare.

Fotografiile pline de caldura ilustreaza povestea unor femei care lupta cu aceasta realitate cruda. Un mim “traduce” emotiile si trairile din imaginile expuse. Ramele se unesc cu pozele si sunt acoperite de cuvinte de incurajare si crampeie de jurnal scrise de mana pe spatele fotografiilor. Toate acestea reprezinta conceptul propus de fotografa Alisa Tarciniu, in cadrul expozitiei sustinute de Samsung pentru a indemna la o clipa de meditatie asupra propriei vieti..

“Daca sutele de femei care trec prin Pasaj se vor opri din agitatia unei zile normale pentru a privi povestea din fotografii si pret de cateva clipe se vor gandi la ele, la cum ar putea avea grija de ele insele, si nu numai, voi fi incantata. Pentru ca in imagini, sunt femei ca mine si ca tine, dar care, odata ce s-au oprit o clipa si s-au uitat in urma, au invatat sa priveasca mai bine in viitor,” a declarat fotografa Alisa Tarciniu, implicata in ultima vreme in diverse campanii sociale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.