Setari Cookie-uri

Spray-ul oral impotriva durerii, acum si in Romania

Inovatie - spray-ul oral sublingual pentru alinarea senzatiilor de durere

Adaptogenii sau plantele adaptogene sunt plante specifice care reechilibreaza organismul, stimulandu-l pe acesta sa reactioneze pozitiv in situatii de stres fizic si emotional.

Stresul prea intens si pe o perioada indelungata face ca mecanismele fiziologice de re-echilibrare ale propriului organism sa fie insuficiente si astfel sa apara dezechilibre.

De aici rezulta o stare permanenta de oboseala, apatie si vitalitate scazuta, pierderi de memorie, randament scazut in perioadele de studiu si lucru intelectual, dificultate de concentrare sau o tensiune constanta care alunga somnul si reduce capacitatea de recuperare. In cazul unei situatii de "extenuare" de acest tip, plantele denumite ca "adaptogene" se dovedesc a fi extrem de utile.

Termenul de "adaptogen" indica o stare care poate produce o ameliorare generala a conditiilor psihico-fizice: sporirea rezistentei la munca, reglarea functiilor metabolice, sporirea capacitatilor cognitive; a fost patentat iin 1975 de Institutul de Plante din Suedia, in urma unor studii efectuate asupra plantei Rhodiola rosea pentru a explica actiunea acestei clase interesante de plante impotriva stresului. Din categoria plantelor cu adaptogeni fac parte Ginseng-ul, Ginseng-siberian Echinacea Schisandra, Paducel si Rodiola ale caror proprietati sunt amplu demonstrate. De asemenea plantele adaptogene au fost identificate si utilizate de secole in terapia Ayurveda si medicina traditionala chineza.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.