Setari Cookie-uri

Relatiile deschise: Eu cu tine, tu cu ea!

Ce presupune de fapt o relatie deschisa si cine este dispus sa se implice intr-un astfel de cuplu?

Probabil ca fiecare dintre noi ne dorim sa experimentam asta macar o data in viata (si cei mai multi chiar o fac) cu toate ca nu se poate numi relatie deschisa, ci mai degraba infidelitate in cuplu.
Relatiile deschise mai au si avantajul de a creea propriile regului, dar ele nu sunt potrivite pentru oricine.

Fiecare partener spune ce isi doreste si cum vrea sa decurga relatia pentru ca mai apoi sa ajunga la un numitor comun cu care cei doi sa fie de acord pentru ca relatia sa functioneze asa cum isi doresc.

Pentru ca acest fenomen a luat amploare in multe societati, cercetatorii l-au luat in vizor si au inceput sa investigheze ce se intampla de fapt cu relatiile deschise.

Rezultatele studiilor pe aceasta tema sunt dintre cele mai variate si neasteptate. De exemplu, se pare ca indivizii monogami sunt mai predispusi riscurilor sexuale decat cei care sunt deschisi oportunitatilor.

Citește și:

Tot astfel de studii arata ca societatile in general nu admit astfel de relatii si tind sa le priveasca cu un ochi acuzator. Ba chiar mai mult de atat, se poate spune ca prin asemenea relatii se produce o devalorificare a sentimentelor, o degradare a umanitatii, a valorilor si normelor de pana acum, a institutiei familiei, atat de respectata in societate.

Tu ce parere ai? Sunt sau nu ok relatiile deschise? Te-ai putea implica intr-o asemenea relatie?

foto prima pagina infidelitate in cuplu sursa shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.