Setari Cookie-uri

Relatiile la distanta: Cum pastrezi dragostea vie?

Sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand ai o relatie la distanta!

Studiile arata ca oamenii calatoresc in interes de serviciu mai mult decat in trecut si astfel cunosc persoane de care se indragostesc, dar pe care la un moment dat este posibil sa le lase in urma, fara a lasa in urma si sentimentele. Iar cresterea numarului de site-uri ce au ca activitate principala on-line dating-ul este in continua crestere, ceea ce favorizeaza aparitia relatiilor la distanta. In ciuda a ceea ce majoritatea crede, rata despartirii la cuplurile care traiesc la distante mari este cam la fel ca la cele normale si nivelul de satisfactie este la fel, asta depinde si de cat de mult se implica fiecare.

relatie la distanta Foto: InesBazdar, Shutterstock

9 sfaturi utile atunci cand te afli intr-o relatie la distanta

1. Nu va stresati

Nu este recomandat sa deveniti posesive si sa va controlati tot timpul partenerul. Este gresit inteles faptul ca daca sunteti intr-o relatie la distanta trebuie sa va sunati non stop pentru a compensa. Desi intr-o relatie comunicarea dintre parteneri este cea mai importanta daca veti exagera veti obosi repede si momentele placute pe care le veti mai avea impreuna vor fi greu de apreciat. Chiar daca pare invechita, o alternativa la nenumaratele telefoane zilnice poate fi o scrisoare pe hartie nu un e-mail, pentru ca asteptarea aceea in timp ce nu se stie daca celalalt a primit sau nu mesajul si sentimentul pe care il ai in momentul in care tii in mana ceva palpabil sunt de nedescris, mai ales daca bucata de hartie este data si cu parfum.

Citește și:

2. Priviti totul ca pe o aventura

Invatati cat de multe puteti din aceasta departare, priviti-o ca pe un test pentru fiecare si ca pe ceva ce veti putea povesti nepotilor cand vor fi mari. In loc sa va ganditi ca distanta va va instraina puteti considera ca daca treceti cu bine de aceasta incercare relatia voastra va fi mai puternica.

3. Nu porniti din start cu asteptari prea mari

Trebuie sa fiti foarte realisti. sinceri si sa discutati despre asteptarile fiecaruia. Stabiliti un set de reguli pe care niciunul dintre voi nu le poate incalca si ganditi-va la toate scenariile posibile si imposibile pentru a nu avea o supriza neplacuta. De exemplu, trebuie sa clarificati daca in acest timp aveti voie sau nu sa va vedeti si cu alti posibili parteneri, daca puteti iesi la masa cu altcineva drag sau la un film doar cu un coleg de sex opus. Studiile arata ca desi 30% dintre cuplurile care discuta aceste reguli se despart dupa o anumita perioada de timp, indiferent ce ar fi stabilit, pana la 70% dintre cei ce nu au adus vorba de aceste lucruri isi intrerup relatiile.

Citește și:

4. Incercati sa va impartasiti informatii diverse in mod constant

Banalele saluturi de „buna dimineata” si „noapte buna” in fiecare zi pot face minuni. Povestiti-va vrute si nevrute, cate-n luna si in stele. Chiar daca unele lucruri par a fi banale, tineti minte ca voi va faceti viata mai frumoasa si pentru celalalt sa stie ce ati mancat sau ce a facut vecinul de vis-a-vis poate fi chiar interesant. Pentru a va ajuta puteti trimite din cand in cand poze, clipuri audio sau video aratandu-i astfel partenerului ca il iubiti si investiti timp in relatia voastra. Cuplurile care vorbesc mai rar pot tine un jurnal in care sa isi noteze tot ce s-a intamplat intr-o zi si pe care sa il citeasca cand vor avea ocazia, acest lucru contribuie la refacerea intimitatii adevarate.

5. Puteti face sexting

Daca aveti peste 18 ani puteti face sexting, adica activitatea prin care se trimit SMS-uri sau MMS-uri cu continut explicit sexual. Tensiunea sexuala este fara indoiala o problema in toate cuplurile. Dorinta si atractia fata de partener intretin focul pasiunii aprins si nu ii lasa pe cei doi sa se indeparteze. Sexul este atat o nevoie fizica cat si una emotionala si puteti sa va atatati unul pe altul cu texte imbibate de apropouri si chiar descrieri amanuntite ale dorintelor voastre si fanteziilor pe care le aveti.

Citește și:

6. Faceti lucruri impreuna chiar si separat

In ziua de azi sunt la moda jocurile pe calculator chiar si printre adulti. Puteti sa va jucati online ceva si sa fiti in aceeasi echipa sau daca nu sunteti tocmai fanul acestora va puteti uita in acelasi timp la un documentar pe YouTube sau separat la un film pe care sa il comentati impreuna. Mai puteti sa va faceti serenade pe Skype sau unul dintre voi sa cante la un instrument in timp ce partenerul il acompaniaza cu vocea. O alta activitate draguta este aceea sa faceti cumparaturi online impreuna si sa va faceti cadouri, precum un mic pandantiv, un inel, un breloc, un CD cu muzica preferata sau o sticluta de parfum. Totul tine doar de imaginatia voastra, fiti creativi!

Vizionare placuta


Kudika
25 Mai 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.