Setari Cookie-uri

10 lucruri invatate de la fostii iubiti

Cele mai importante lucruri de invatat din fostele relatii!

Invatam o gramada de la fiecare persoana care ne trece pragul. Unele persoane trec prin viata noastra ca sa ne invete ceva, altele sunt doar ceea ce aveam nevoie la momentul respectiv. Aveti in continuare doar cateva dintre lucrurile invatate de la fosti iubiti si va invit sa completati lista.

Lucruri de invatat din fostele relatii

lucruri de invatat Foto: Masson, Shutterstock

1. Cea mai importanta este propria persoana

Nu va schimbati pentru persoana alaturi de care sunteti. Fiecare individ este unic si daca va place va place asa cum sunteti, bineinteles ca in unele lucruri trebuie sa fiti pregatite sa faceti compromisuri dar pastrati-va intacte valorile. Niciodata nu stiti cum va evolua viata, chiar daca acum va doriti sa petreceti cat mai mult timp impreuna, fiecare are insa nevoie de timp separat pentru a se regasi si a nu isi pierde mintile. Sunt lucruri mult mai interesante pe lumea asta decat a sta pur si simplu non stop cu cineva. Petreceti timp separat, faceti-l sa ii fie dor de voi. Unele lucruri ar trebui facute de una singura sau cel mult cu prietenii. Nu va parasiti prietenii pentru ca aveti un iubit. Iubitii vin si pleaca, prietenii adevarati raman si sunt acolo daca ai nevoie de un umar de sprijin dupa despartire. Intalniti-va ocazional si povestiti-va vrute si nevrute, de aceea exista prieteni, ca sa va suporte toanele si sa nu va judece.

Citește și:

2. Viata trebuie traita la intensitate maxima

Nu va grabiti. Chiar daca cel mai important vi se pare sa stiti ce va rezerva viitorul si sa va faceti planuri cu omul alaturi de care sunteti intr-o relatie, nu va cramponati asupra lucrurilor de acest gen. Savurati momentele in care sunteti doar iubiti, pentru ca acestea nu se mai intorc si nu dureaza o vesnicie. De exemplu daca sunteti casatoriti si aveti copii nu mai puteti pleca intr-o excursie oricand doriti. Daca locuiti impreuna nu o sa mai aveti atata timp pentru propria persoana, deoarece va trebui sa faceti si treaba in casa.

3. Spontaneitatea primeaza

Exista o diferenta intre a respecta sentimentele cuiva si a-ti fi frica sa nu-l deranjezi cu ceva in vreun fel. Daca permanent faceti pe plac cuiva atunci relatia nu este chiar una reusita. De exemplu, nu ar trebui sa va fie niciodata frica ca va veti plictisi iubitul daca ii dati prea multe sms-uri. Daca simtiti sa-i dati un telefon in toiul noptii ar trebui sa puteti face asta, daca vreti da-i dati mai multe mesaje cand e plecat n-ar trebui sa va temeti. Fiti spontane, duceti-va pana la el imbracate doar cu un set de lenjerie intima rosie si un palton pe deasupra, trimiteti-i un e-mail cu sugestii deochiate de a petrece timpul limber sau sariti pe el de cum intrati in casa, nu va abtineti. Lasati frau liber imaginatiei, jucati-va un pic cu el si toate astea in timp ce va distrati la culme. Decat monotonie mai bine spontaneitate.

Citește și:

4. Comunicarea este esentiala

Daca va deranjeaza ceva spuneti-i. In nici un caz nu raspundeti cu „nimic” daca intreaba „s-a intamplat ceva?”. Asta pentru ca barbatii nu pot citi ganduri si este posibil sa ia ca atare raspunsul initital. Unii dintre ei se opresc si nu mai insista, fie din dezinteres fie pur si simplu pentru ca nu stiu cum sa reactioneza si va lasa in pace sa va linistiti. De asemena nu presupuneti ca isi aduce aminte de planurile pe care vi le-ati facut impreuna acum ceva timp, deoarece creierele femeilor sunt mult mai bine organizate si au capacitate de stocare mai mare. Spuneti-i ce vreti sa faceti cu ceva timp inainte, dar nu uitati sa-i amintiti subtil inainte de eveniment. Si vorbiti despre bani daca vreti sa treceti la urmatoarea etapa a relatiei. Pentru ca vrem nu vrem sa recunoastem banii sunt o chestiune delicata, dar doar dragostea nu tine de foame si trebuie sa fiti capabili sa vorbiti cu usurinta despre cheltuielile voastre, altfel nu rezolvati nimic.

Citește și:

5. Exista respect si dupa despartire

Chiar daca la un moment dat simtiti ca vi se rupe inima in doua cand va despartiti de cineva, pe viitor acest lucru se poate dovedi cel mai bun lucru ce vi s-a intamplat. Peste ani si ani, cand veti fi intr-o relatie in care va simtiti implinita cu adevarat ambii veti fii suficient de maturi va veti da seama ca despartirea aceea din trecut a fost ceea ce va trebuia pentru a evolua. Drept pentru care trebuie sa fiti sigure ca v-ati stabilit niste reguli si cei sapte ani de acasa nu va lipsesc. Este foarte adevarata vorba aceea ca trebuie sa lasi loc de „buna ziua” pe unde treci cu atat mai mult cu cat sentimentele de dragoste dintre doi oameni nu pot pur si simplu sa se evapore. Trebuie sa realizati ca o despartire nu a fost doar din cauza unuia si chiar daca nu este indicat sa deveniti cei mai buni prieteni macar amici puteti ramane, mai ales daca v-a unit un timp mai indelungat.

Citește și:

6. Ce este adevarata fericire

Nimeni nu este responsabil pentru fericirea altcuiva, doar pentru propria stare de bine. Daca vreti sa dati vina pe cineva pentru nefericirea voastra uitati-va in oglinda, nu dati vina pe celalalt. Nu cautati sa il puneti pe un piedestal la care sa nu poate ajunge nimeni, tineti minte ca ambii sunteti egali in toate, dar lucrurile se pot schimba. Nici o relatie nu ramane mereu ca la inceput, insa daca sunteti pregatite sa impartasiti cu altcineva cele mai intime trairi ale voastre cautati pe cineva dispus sa faca acelasi lucru, altfel nu veti fi fericite. Daca cineva nu este pregatit emotional sa va primeasca in viata sa poate ca altcineva este, nu va pierdeti timpul pentru ca nu puteti face pe cineva sa va iubeasca daca acesta nu vrea, nici nu puteti forta pe cineva sa fie fidel. Nu este nici o nenorocire nici sa fiti singure, acceptati-va situatia si invatati sa va bucurati de timpul pe care-l aveti pentru propria persoana. Adevarata fericire este sa te simti bine cu tine insati asa cum esti, cu bune si cu rele.

Citește și:

7. Daca abia astepti sa ajungi acasa pentru a-l vedea, inseamna ca il placi

Daca atunci cand sunteti plecati la munca sau la scoala va ganditi intr-una cu drag la cel pe care l-ati lasat acasa atunci inseamna ca va este bine langa el, ca il vedeti ca pe un potential partener de viata si de ce nu chiar ca il iubiti. Fiti sincere si nu va mai mintiti, analizati-va sentimentele si veti vedea ca acolo unde va este mintea va sta si sufletul.

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.